Results 1 to 3 of 3

Starter Problem

This is a discussion on Starter Problem within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; I purchased and installed a new starter (refurbished) in my 02 Z28. After putting the starter in, when I reconnect ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Texas
    Age
    35
    Posts
    2

    White
    2002 Camaro

    Starter Problem

    I purchased and installed a new starter (refurbished) in my 02 Z28. After putting the starter in, when I reconnect the battery the car tries to start automatically. Are the wires from the starter to the solenoid switched (you have 2 large wires and 1 small coming out of the solenoid, one of the large wires is connected to the starter). That is the only thing I can think of.

    Thank you for any help you can offer!

  2. #2
    Life in the Fast lane sunsetorangess's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Bragg NC
    Posts
    2,835

    Met. Sunset Orange
    01 SS

    Yepp, Your Hot wire should goto the sol.
    Recheck your wiring.
    J
    2001 SS, Its not the car its the Driver that matters....

  3. #3
    WTF?! BAIL!
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    UCLA
    Age
    28
    Posts
    70

    White
    1998 Camaro

    lol, I just took a class on starting/charging systems and that exact question was one of the "customer examples."


    And, yes, the answer was "you've misconfigured the wires from the starter to the solenoid."


    If you mix up the wires you basically bypass the ignition and neutral safety switches and jump straight from the battery to the starter.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •