Results 1 to 3 of 3

Sputtering at low rpm

This is a discussion on Sputtering at low rpm within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; Hey all. i have changed fuel filter, plugs and wires, air filter... etc recently, but the car still continues to ...

  1. #1
    Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    austin
    Posts
    524

    Black/Black
    '00 Firebird WS6 T/A

    Sputtering at low rpm

    Hey all. i have changed fuel filter, plugs and wires, air filter... etc recently, but the car still continues to have some slight performance issues. also, in hptuners, i have noticed that the o2 readings for each bank are slightly different - causing me to wonder if perhaps a cat is going out. anyway, under heavy acceleration the car runs fine and the scans show nothing wrong, but recently just cruisin around town the damn thing got kinda sputtery and so i parked it and came in and searched these forums but never found anything... anything helpful you guys could suggest?

  2. #2
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,520

    98 Formula
    06 duramax

    can you send me an hptuners log of it sputtering? ibzrg6@aol.com and I'll look at it and see if anything jumps out at me. Usually, but not always, a cat will plug up and effect WOT performance too. I seriously doubt a cat is your root problem. Have you cleaned the MAF sensor yet? Check for exhaust leaks on the leaner bank of the two also.

  3. #3
    Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    austin
    Posts
    524

    Black/Black
    '00 Firebird WS6 T/A

    Quote Originally Posted by 0rion View Post
    can you send me an hptuners log of it sputtering? ibzrg6@aol.com and I'll look at it and see if anything jumps out at me. Usually, but not always, a cat will plug up and effect WOT performance too. I seriously doubt a cat is your root problem. Have you cleaned the MAF sensor yet? Check for exhaust leaks on the leaner bank of the two also.
    the leaner is bank 2, pass side. the pass side has had a tick noise ever since i've had the car... thought it might be a lifter makin a little noise bc it doesn't sound like an exhaust leak to me but anything's possible with inexperience lol.

    i guess i should go ahead and clean the maf too, it's actually a new sensor that i got from a member here - used, but new to me and it has the screen and all of that jazz.

    the reason i have been thinking cat had to do with the fact that i spaced and turned off COT with my first flash on HPTuners and i haven't been able to remember to turn it back on yet... that'll be the first thing i do but i will be surprised if it isn't too late.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Sputtering
    By SS201 in forum General Help
    Replies: 51
    Last Post: 01-01-2011, 08:36 PM
  2. Help: Sputtering when i let off the gas
    By TIMBO0566 in forum GTO
    Replies: 17
    Last Post: 05-06-2008, 02:54 AM
  3. sputtering
    By dafizzman1 in forum General Help
    Replies: 6
    Last Post: 08-01-2007, 05:53 PM
  4. Sputtering...
    By 01RaptorTA in forum Computer & Tuning
    Replies: 57
    Last Post: 07-22-2007, 03:22 PM
  5. sputtering
    By 99PTA in forum GM Trucks
    Replies: 4
    Last Post: 07-20-2007, 01:26 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •