Results 1 to 12 of 12

Speedometer stuck after new battery!

This is a discussion on Speedometer stuck after new battery! within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; Like the title says, today morning, I changed my battery on my 1999 Z28, and when I started my car ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    new orleans
    Posts
    8

    Speedometer stuck after installing battery!

    Like the title says, today morning, I changed my battery on my 1999 Z28, and when I started my car afterwards, I noticed that the needle on the speedometer is stuck allll the way to the right, way past the 150mph mark... and is just resting there. I tried driving the car around for a few minutes, knocking on the clear panel of the gauge cluster (always fixed a stuck fuel gauge lol), and disconnecting a reconnecting the battery without any success. I'm puzzled as to why the hell a simple battery change would cause something like this, everything else seems to be just fine and normal except for that darn speedometer.

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    new orleans
    Posts
    8

    Speedometer stuck after new battery!

    Like the title says, today morning, I changed my battery on my 1999 Z28, and when I started my car afterwards, I noticed that the needle on the speedometer is stuck allll the way to the right, way past the 150mph mark... and is just resting there. I tried driving the car around for a few minutes, knocking on the clear panel of the gauge cluster (always fixed a stuck fuel gauge lol), and disconnecting a reconnecting the battery without any success. I'm puzzled as to why the hell a simple battery change would cause something like this, everything else seems to be just fine and normal except for that darn speedometer.

  3. #3
    Senior Member Danger731's Avatar
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Indy
    Posts
    6,712
    give it 50 miles

  4. #4
    That guy thearborbarber's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    SoDak
    Posts
    892

    White over Red
    1991 Suburban

    My fuel gauge did the same thing after welding my SFC. I even had the battery disconnected. Long story short, I gave the underside of the dash a whack with the palm of my hand and it was enough of a jolt to free the needle. It was jammed on a raised portion that separates the gauges.

  5. #5
    Junior Member 98ta_ra's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    tx
    Posts
    59

    black
    98transam

    could be a fuse...chek it out, had da same problem as you...

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    new orleans
    Posts
    8
    Quote Originally Posted by Danger731 View Post
    give it 50 miles
    have you had the same problem before?

  7. #7
    Senior Member bigrondownhiller's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Orange County, NY
    Age
    42
    Posts
    2,674

    Black
    1996 Camaro Z28 vert

    Does it go back down when you disconnect the battery?

  8. #8
    Bone it like you own it FORD RECOVERY EXPERT's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    TEXAS... U mad?
    Posts
    6,158

    Black / Stryker Blue
    2K WS.6/ 2K9 G8GT

    any resolution yet BAM?

  9. #9
    Member
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    SATX
    Posts
    847

    Pewter
    2000 Trans Am

    try pulling the PWR ACCY fuse out and putting in again.

  10. #10
    Senior Member Danger731's Avatar
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Indy
    Posts
    6,712
    Quote Originally Posted by bamxbam View Post
    have you had the same problem before?
    Been a while but think so on my 95 Z, that was 10 years ago

  11. #11
    burnem up pewter Z28's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    North Dakota
    Posts
    184

    pewter
    2000 camaro Z28

    have you had any luck i just had same thing happen but i unhooked battery to remove pcm and hooked all back up and this happened how did you fix it please?

  12. #12
    burnem up pewter Z28's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    North Dakota
    Posts
    184

    pewter
    2000 camaro Z28

    i am wondering same thing my did this today when i removed battery power and unhooked pcm wtf is going on what did i do wrong .

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Improving Pontiac Speedometer Accuracy - Speedometer Super-T
    By Ed Blown Vert in forum Firebird / WS6
    Replies: 0
    Last Post: 02-27-2012, 10:10 PM
  2. no speedometer
    By phil85 in forum Automatic Transmission
    Replies: 10
    Last Post: 12-22-2010, 05:50 PM
  3. Battery trade in dfw My Optima for your battery
    By Lucky 13 in forum Parts For Sale / Trade
    Replies: 2
    Last Post: 04-10-2009, 04:33 AM
  4. Speedometer help
    By Madcity T/A in forum Firebird / WS6
    Replies: 7
    Last Post: 07-20-2007, 12:34 PM
  5. speedometer help
    By shortbed454 in forum Stereo and Electronics
    Replies: 0
    Last Post: 01-13-2006, 11:25 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •