Results 1 to 12 of 12

speedo and odometer out after stereo install

This is a discussion on speedo and odometer out after stereo install within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; Hey Guys, I'm pretty sure I shorted something out when I installed my stereo. Can't figure out what that something ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Meredith NH
    Posts
    28

    Navy Blue
    2001 Camaro SS

    speedo and odometer out after stereo install

    Hey Guys,
    I'm pretty sure I shorted something out when I installed my stereo. Can't figure out what that something is but my speedo and odometer are not working.

    Please help....

    Scott


    01 CAMARO SS M6 NBM...Pacesetter LT, SLP Hiflows, Eibach Sportlines, Magnaflow catback, KN FIPK, SLP SFC's

    99 K3500 4x4 350fi - Flowmaster 50's -295/70/17 Terragrappler on Black H2 wheels

  2. #2
    Moderator Cutlass's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Madison, WI
    Posts
    6,998

    1999 Formula WS6 M6-sold
    2001 Silverado Z71

    there is a dark green wire with a white tracer that runs from the PCM to the Radio on some vehicles with Speed-Compensated Volume. Check that wire

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Meredith NH
    Posts
    28

    Navy Blue
    2001 Camaro SS

    Will do...

    would there be a fuse on the wire...I remember not reconnecting it because there was no where to do with it. Thoughts?

    Thanks much

    Scott

  4. #4
    Moderator Cutlass's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Madison, WI
    Posts
    6,998

    1999 Formula WS6 M6-sold
    2001 Silverado Z71

    Nope no fuse. The vehicle speed signal goes from the PCM to the Radio, IPC, and cruise control.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Meredith NH
    Posts
    28

    Navy Blue
    2001 Camaro SS

    Alright....so what do I hook it to on my radio?

    Thanks...I apparently need hand holding

  6. #6
    Moderator Cutlass's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Madison, WI
    Posts
    6,998

    1999 Formula WS6 M6-sold
    2001 Silverado Z71

    Did you install an aftermarket stereo? If so, then it probably doesn't hook up to anything. Just make sure its not shorted to ground, power, or some other wiring.

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Meredith NH
    Posts
    28

    Navy Blue
    2001 Camaro SS

    Sorry been away and laptop crapped out. Yes I did install an aftermarket radio and I think while I was installing it that it did get shorted, after that the CC and speedo stopped working. I can't seem to figure out how to fix it?

  8. #8
    Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    tx
    Age
    37
    Posts
    108

    pewter
    99 trans am ws6

    if it shorted check your fuses.

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Meredith NH
    Posts
    28

    Navy Blue
    2001 Camaro SS

    Can't find any fuses that are out or apply to the combined issue. I know it shorted when I switched the radio...what did it short though?

  10. #10
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    Check for any exposed wiring. May have came in contact with exposed metal or other wiring.

  11. #11
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Meredith NH
    Posts
    28

    Navy Blue
    2001 Camaro SS

    All better...the darkgreen/white wire was connected. So I disconnected it and we are all better.

  12. #12
    Moderator Cutlass's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Madison, WI
    Posts
    6,998

    1999 Formula WS6 M6-sold
    2001 Silverado Z71

    Glad its fixed

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Completed stereo install.
    By Carlos01SS in forum Stereo and Electronics
    Replies: 75
    Last Post: 03-09-2009, 10:44 PM
  2. ? about odometer miles after gear install
    By FORMULA7 in forum Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 06-20-2008, 02:29 PM
  3. Help: Aftermarket Stereo Install
    By McCool318 in forum Stereo and Electronics
    Replies: 2
    Last Post: 04-22-2008, 04:50 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •