Results 1 to 15 of 15

spark miss

This is a discussion on spark miss within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; need help everyone and would appreciate it. i have 02 firehawk with only 20,000 miles that i havent had for ...

  1. #1
    Junior Member Firecop119's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    South Bend
    Posts
    6

    Red
    2002 Firehawk

    spark miss

    need help everyone and would appreciate it. i have 02 firehawk with only 20,000 miles that i havent had for long. seems like whenever the car gets washed i get a missfire at low rpms. a missfire on #7 code came up once and went away. the misfire doesnt last long. then the other day i had a slight missfire at start up and had been sitting for about a week and lasted a couple miles but no codes. the car is always garaged. if it needs plugs and wires please any advise on brands would be great. im stumped on this one
    Last edited by Firecop119; 04-24-2011 at 07:14 PM.

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Arcadia, Ca
    Posts
    1

    Black
    1994 Z28

    Are you washing the motor??

  3. #3
    Junior Member Firecop119's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    South Bend
    Posts
    6

    Red
    2002 Firehawk

    i did wash the motor once and i expected it to jump spark but the engine has not been washed the other times

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Georgia
    Posts
    86

    red black
    98Z28

    I too have this problem if I use a car wash and have been able to make it do it when washing at home. Seems like a hard spray toward the hood off of the windshield will cause it. I have also had it do it when comming to a stop in a hard rain, worse if I have to stop quick. Like the op said just a few seconds of a miss and hardly ever sets a code.
    And for the noisy pump folks mine sounds like an airplane flying over. Started at around 120,000. Now sits on 252,000 but have not changed it yet. Just add the MM oil every other tankful or so and pump quites a good bit. Tried the 2 cycle oil and it did not work as well. But still use the 2 ounces to 10 galllons of gas when not adding MM oil. Car still runs strong and besides a battery and one water pump and two window motors car has been problem free. Oh had to do the vats by-pass. Still call her" bad hay" cause she is a real pony killer. The look on their faces when the 13 year old car blows by, "Priceless"...

  5. #5
    Awaiting Activation
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    n/a
    Posts
    190
    n/a

    Spark plug wires will cause it to misfire if atmosphere around car is wet check wires for cracks or replace if it happens only when high water saturation is present.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Georgia
    Posts
    86

    red black
    98Z28

    Did this before and after two different wire replacements. Never opened the hood to look but feel that its pcm related. Something getting wet. But you are right wires will cause this when they go bad. Night time and a mister will tell.

  7. #7
    Junior Member Firecop119's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    South Bend
    Posts
    6

    Red
    2002 Firehawk

    i think im going to try plugs and wires first. they r factory and around 10 years old so it wont hurt to change them. i just ordered msd wires and would appreciate some recommendations. thanks everyone

  8. #8
    Awaiting Activation
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    n/a
    Posts
    190
    n/a

    Quote Originally Posted by Firecop119 View Post
    i think im going to try plugs and wires first. they r factory and around 10 years old so it wont hurt to change them. i just ordered msd wires and would appreciate some recommendations. thanks everyone
    If they are that old and stock defiantly have cracks in them.

  9. #9
    Now in Summit LT1 Flavor! Y2KArcticSS's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Henryetta/Tulsa Oklahoma
    Posts
    3,483

    Summit White
    2016 Camaro SS

    I had this problem, Y2KPewterSS helped me solve it. It was injector O-rings. When the water washes under the hood, it can pool over the injectors. If you have a not-so-good seal, it can allow water to seep into your engine. I would check this ASAP

  10. #10
    Awaiting Activation
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    n/a
    Posts
    190
    n/a

    Quote Originally Posted by Y2KArcticSS View Post
    I had this problem, Y2KPewterSS helped me solve it. It was injector O-rings. When the water washes under the hood, it can pool over the injectors. If you have a not-so-good seal, it can allow water to seep into your engine. I would check this ASAP
    problem with all camaros or just the ls1 ?

  11. #11
    Now in Summit LT1 Flavor! Y2KArcticSS's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Henryetta/Tulsa Oklahoma
    Posts
    3,483

    Summit White
    2016 Camaro SS

    Quote Originally Posted by Hot head View Post
    problem with all camaros or Z28 and SS? or jsut SS?
    Any LS1 F-body, Formula, T/A, WS6, Z28 or SS alike.
    Last edited by Y2KArcticSS; 04-26-2011 at 08:35 AM. Reason: Not thinking

  12. #12
    Awaiting Activation
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    n/a
    Posts
    190
    n/a

    Yes so its an ls1 problem not just limited to the camaro?

  13. #13
    Now in Summit LT1 Flavor! Y2KArcticSS's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Henryetta/Tulsa Oklahoma
    Posts
    3,483

    Summit White
    2016 Camaro SS

    Quote Originally Posted by Hot head View Post
    Yes so its an ls1 problem not just limited to the camaro?
    Yes I should have said LS1 F-Body

  14. #14
    Awaiting Activation
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    n/a
    Posts
    190
    n/a

    Quote Originally Posted by Y2KArcticSS View Post
    Yes I should have said LS1 F-Body
    Ok thank you

  15. #15
    Senior Member bigrondownhiller's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Orange County, NY
    Age
    42
    Posts
    2,674

    Black
    1996 Camaro Z28 vert

    Quote Originally Posted by Y2KArcticSS View Post
    I had this problem, Y2KPewterSS helped me solve it. It was injector O-rings. When the water washes under the hood, it can pool over the injectors. If you have a not-so-good seal, it can allow water to seep into your engine. I would check this ASAP
    One of the problems is hood weatherstripping is just a few clips. No real seal against the plastic cowl. Always thought about a bead of silicone under it to stop water from entering there.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Enerpulse Pulstar Spark Plugs - Supersize Your Spark
    By Ed Blown Vert in forum Firebird / WS6
    Replies: 0
    Last Post: 03-15-2013, 10:00 PM
  2. Miss Wisconsin = Miss America! Score one for the Midwest lol
    By blackSS01 in forum Almost Anything Goes
    Replies: 45
    Last Post: 01-21-2012, 09:05 PM
  3. Miss Universe Japan and Miss Universe T&T 3some
    By pecha in forum Almost Anything Goes
    Replies: 75
    Last Post: 11-22-2009, 07:39 PM
  4. What kind of oil 5w30& spark plugs&spark plug wire
    By ROMERO98Z28 in forum General Help
    Replies: 20
    Last Post: 09-01-2009, 02:50 PM
  5. NGK Spark Plugs - Combo Deal - MSD 8.5mm Super Conductor Spark Plug Wires, 1998-2002
    By Stealthperf.com in forum Sales and Group Purchases from our Great Sponsors!
    Replies: 1
    Last Post: 01-16-2006, 01:18 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •