Results 1 to 12 of 12

SLP Cold Air Kit

This is a discussion on SLP Cold Air Kit within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; Just installed one and now the service engine soon light is on =\ Probably something to do w/ the MAF? ...

  1. #1
    Member Whiteboycntdnce's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Virginia
    Posts
    190

    Black
    2000 / SS

    SLP Cold Air Kit

    Just installed one and now the service engine soon light is on =\ Probably something to do w/ the MAF? I did start the car up once without anything hooked up? Have anything todo with it?

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    florida
    Posts
    90

    black
    02 z28 vert M6

    lol the MAF was dissconnected when u started it up??? bad idea!! n yeah it has everything to do with it. just go to advanced n tell them to read n delete the code

  3. #3
    Member Whiteboycntdnce's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Virginia
    Posts
    190

    Black
    2000 / SS

    Is there any way to clear it manually w/o the scanner? Ive never reset the computer in this car before, dont even know if it would do anything... Yeah the shop i was doing it in, this dude has his POS parked in front of the camaro and was a real cocksucker and HAD to leave that second so i jumped in it w/o hookin anything up and WAMO there's mr check engine light

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    florida
    Posts
    90

    black
    02 z28 vert M6

    outch....what an asshole there might be a way to reset it manually
    i kno installunivercity.com has alot of info on our cars look in the install section n i think go to "Lids" it should say...sry for the lack of help

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    florida
    Posts
    90

    black
    02 z28 vert M6

    good luck!

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Lyons, GA
    Posts
    27

    Black
    02 SS

    might can just un-hook the batter for a few minutes. That clears it on some type of vehicles...

  7. #7
    Member Mr. Hyde's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Seattle
    Age
    55
    Posts
    913

    Jetstream Blue Metallic
    2008 Z06 Corvette

    I was thinking the same thing with the battery, leave it disconnected for a few minutes, then drive it for a while and see if it goes off.

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Newport, RI
    Posts
    1,550

    Navy Blue Metallic
    '00 Formy A4

    I think you can just have the code read, and then it will clear itself, as long as it's not detecting a problem any longer.

    On my '98 Olds, I worked on it but the engine light was still on. I went to Autozone, and they read the code for free. After they read it, I started the car back up and the light was off.

  9. #9
    Member Whiteboycntdnce's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Virginia
    Posts
    190

    Black
    2000 / SS

    i meant to post this a few days ago, but actually... I brought the car home w/ the light on, washed it up, cleaned out the inside (was going to a car show/meet) and when I was goin down the road I noticed the light had gone off by itself... SWEET

  10. #10
    Senior Member SeVeReDiStOrTiOn's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Roseville, CA
    Posts
    8,164

    05 Wrangler
    00 Z28 sold :-(

    ^^^ After several ignition cycles it'll go off by itself if the problem doesn't duplicate itself....which it shouldn't since you have the MAF and IAT plugged in The codes are still in the memory though...

  11. #11
    Senior Member greatwhiteZ28's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    d
    Age
    32
    Posts
    3,675

    white
    2002 z28

    had same problem and the car computer just relearns everything in time

  12. #12
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Newport, RI
    Posts
    1,550

    Navy Blue Metallic
    '00 Formy A4

    Quote Originally Posted by Whiteboycntdnce View Post
    i meant to post this a few days ago, but actually... I brought the car home w/ the light on, washed it up, cleaned out the inside (was going to a car show/meet) and when I was goin down the road I noticed the light had gone off by itself... SWEET
    Cool.

    Notice any difference with the cold air kit? And how was the install, easy?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. SLP Cold Air Kit or SLP Lid
    By Whiteboycntdnce in forum External Engine
    Replies: 5
    Last Post: 06-15-2007, 08:19 AM
  2. SLP cold air intake question
    By pipes_ta in forum Firebird / WS6
    Replies: 4
    Last Post: 10-11-2006, 12:07 PM
  3. Cat back is next....What brand?
    By timmyvws6 in forum External Engine
    Replies: 27
    Last Post: 01-06-2006, 12:09 PM
  4. K&N FIPK cold air kit 96-99 chevy/GMC truck/SUV ebay
    By STANG KILLA SS in forum Parts For Sale / Trade
    Replies: 0
    Last Post: 10-25-2005, 10:02 AM
  5. SLP cold air kit
    By wolfdogg40 in forum External Engine
    Replies: 1
    Last Post: 10-11-2005, 05:39 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •