Results 1 to 6 of 6

Ses Light Codes P0140 / P0158

This is a discussion on Ses Light Codes P0140 / P0158 within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; I have a 98 trans-am mostly all stock. Autozone says i need new 02 sensors, anyone know if these codes ...

  1. #1
    italjoe98
    Guest

    Ses Light Codes P0140 / P0158

    I have a 98 trans-am mostly all stock. Autozone says i need new 02 sensors, anyone know if these codes are bad 02 sensors. Mt car has 98,000 but had been sitting for 2 years.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    2,725
    Those are both post cat (rear) 02 sensor codes - did you try just clearing them and see if they come back - maybe because the car has been sitting so long or something? Do you still have cats?

    P0140 - Insufficient Switching Bank 1, Sensor 2
    P0158 - Circuit High Voltage Bank 2, Sensor 2

  3. #3
    Awaiting Activation
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    LS1 land
    Age
    29
    Posts
    1,667
    Yea - reset the codes and wait a little. Don't go buy the 02 sensors and waste $100+ . I had two similar 02 codes on my 99 Z28. I forgot the numbers but they were bank 2 sensor 2 and bank 1 sensor 2. I stupidly went out and bought two new ones. I reset the codes and they came right back - what a waste of money. The actual problem wasn't not the 02 sensors that it told me. All I had to do was clean my MAF and that was it. I don't know if this will fix your problem too but its much cheaper to try than new 02 sensors. I used electronic contact cleaner that you can find at radio shack. Its less than $10 - just be careful not to touch those sensors. They are very delecate - just spray the cleaner on them and less it dry itself.

  4. #4
    italjoe98
    Guest
    Thanks for the info, I cleaned the MAF sensor with some electric contact cleaner. Let it air dry and when i fired it up the ses light was off. So far so good

  5. #5
    Awaiting Activation
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    LS1 land
    Age
    29
    Posts
    1,667
    Glad I could help. Keep me posted if it works or comes back.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    May 2006
    Location
    California
    Posts
    17

    Chameleon
    1998 Pontiac Trans Am

    I have the same problem. I'm going to try the contact cleaner tomorrow and see what happens! Thanks

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Engine light codes?
    By smokinsam in forum General Help
    Replies: 10
    Last Post: 04-24-2015, 09:31 PM
  2. SES light .... but no codes??!
    By speedyWS6 in forum Firebird / WS6
    Replies: 22
    Last Post: 10-29-2010, 09:00 AM
  3. flashing ses light but no codes??
    By VENOMOUS in forum Computer & Tuning
    Replies: 13
    Last Post: 12-16-2008, 12:14 PM
  4. Help: SeS light and Codes
    By Justin93 in forum General Help
    Replies: 2
    Last Post: 10-02-2008, 10:11 AM
  5. 3 ses codes no mil light
    By JattGunMan in forum General Help
    Replies: 2
    Last Post: 07-10-2006, 01:15 PM

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •