Results 1 to 7 of 7

SES goes out after 2 days

This is a discussion on SES goes out after 2 days within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; If the SES light goes out after a couple days, is it worth worrying about? It still lights briefly at ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Maryland
    Age
    58
    Posts
    12

    SES goes out after 2 days

    If the SES light goes out after a couple days, is it worth worrying about? It still lights briefly at startup.

    Also, do the people at Advanced Auto generally know how to check codes? Or am I likely to have a totally unqualified person playing with the ECM?

    Thanks!

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    2,725
    Personally it would drive me crazy not knowing what the code was. Go ahead and have them read it, it'll be stored in memory even after the light goes off, won't hurt the car - and write down the code and post it.

  3. #3
    Senior Member 02z28ls1's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    near St. Louis
    Posts
    1,205

    navy blue
    2002 Z-28 Camaro M6

    The light is supposed to come on when starting the car up as do the other lights like ABS-airbag,etc.They are performing self checks-anyway checking the codes does not allow any inputs back into the computer-it can't screw anything up.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Maryland
    Age
    58
    Posts
    12
    The code set was P1416 - Auxiliary emission Controls. The guy at Advanced Auto said he got htis once and it was his gas cap. My light went out the day after a I got another tank of gas so maybe this was it.

    Overall the car runs fine except it's runs a little rough when first started until it gets warm.

    I'm thinking it might need new plugs since I have 75K and 8 years on the originals.

    Any other ideas?

    Thanks!

  5. #5
    We'll be back... GatorSS's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    THE SWAMP
    Posts
    1,446

    Light Pewter Metallic
    2000 Camaro SS M6

    Yes, after that long, it's time for new plugs and wires.

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    2,725
    New plugs wouldn't hurt - but P1416 is Secondary Air Injection (AIR) System Bank 2, probably not your gas cap, that's usually P0440.

    www.ls1.com/forums/showthread.php?t=1373

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Maryland
    Age
    58
    Posts
    12
    SOmeone was saying a diverter valve my be bad. Anbody have a picture of what this might look like? I haven't a clue where it to find it.

    I did notice my PCV line was unhooked from the PCV valve. I had been pulling on the foam padding trying to figure out if that was the PCV Valve a few days before I got the SES light. Last night I went to put a new PCV in and noticed it was unhooked. It runs much smoother now when it's cold.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. SES light came on for a week and now off?????
    By white01ws6 in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 10-02-2005, 03:07 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •