Results 1 to 4 of 4

SES code "speed sensor malfunction"

This is a discussion on SES code "speed sensor malfunction" within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; 2002 Z just had head, headers and cam installed. Hit a dog on the right side bumper in front of ...

  1. #1
    Junior Member Hoss93's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Texas
    Age
    53
    Posts
    42

    Blk
    2002 Camaro z28

    SES code "speed sensor malfunction"

    2002 Z just had head, headers and cam installed. Hit a dog on the right side bumper in front of the tire. After having repairs done at MAACO the SES light was on. Took it to autozone and they told me they must have left something unhooked. Ideas?

  2. #2
    Super Moderator
    pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mansfield, PA
    Posts
    21,576

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    There is a wire harness clipped onto the lower control arm that runs to your ABS sensor. This may have been damaged or disconnected. Simply trace the harness -- there is a connector at the wheel hub and another further inboard if I recall correctly.

  3. #3
    What I do? SHines-IT's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    FL, USA
    Age
    27
    Posts
    1,545
    2011 Prius

    Let me know how that MAACO paint is in a few months, lol. I had them do a paint job on a car I sold... Lol, paint peeled off a few months after, lol. Look good would I sold it, lol.

  4. #4
    Member BlackSS1's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Lexington, NC
    Posts
    460

    Black
    2001 Camaro SS Vert

    Quote Originally Posted by Hoss93 View Post
    2002 Z just had head, headers and cam installed. Hit a dog on the right side bumper in front of the tire. After having repairs done at MAACO the SES light was on. Took it to autozone and they told me they must have left something unhooked. Ideas?
    Did autozone offer to pull the SES code from your computer for you? Some car parts places do this for free. Either way if you pull the code with a scanner it will tell you what is wrong.

    Other question is have you had your car PCM tuned yet? After my cam I had SES light with several codes until the tuner did his thing to it.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Question: "Service Engine Soon light" Got a P0430 code
    By gymrat11 in forum Camaro / SS
    Replies: 8
    Last Post: 01-09-2014, 08:42 AM
  2. Speed Pro Pistons .120" Dome 6" Rod .030" Over for SBC
    By Grimpala in forum Parts For Sale / Trade
    Replies: 0
    Last Post: 09-23-2010, 12:38 PM
  3. Help: 420 "low efficiency code" engine light
    By ahritchie in forum General Help
    Replies: 11
    Last Post: 08-13-2008, 03:53 PM
  4. Code 2 Sensor Heater Malfunction
    By matthewaqui in forum General Help
    Replies: 9
    Last Post: 09-28-2007, 09:35 AM
  5. Replies: 7
    Last Post: 08-27-2007, 04:06 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •