Results 1 to 12 of 12

ses code question please help

This is a discussion on ses code question please help within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; i have multiple codes for same thing.... bank 2 sensor 1... one says no activity detected other says something about ...

  1. #1
    ChEvY RiDiN' H.B. 00maroz28's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    jersey
    Age
    34
    Posts
    240

    black
    2000 camaro z28

    ses code question please help

    i have multiple codes for same thing.... bank 2 sensor 1... one says no activity detected other says something about heater circut and the other says running to lean <--- which i cant see beacuse my exhaust actually stinks horribly of gas lately, unless its dumping more gas to make up for this code...

    is this all just a bad 02 sensor?

    i have no 02's in the rear but they are deleted... so bank 2 is the front>?

    i also have a code for random/multiple misfire?? <-- what does that mean

    please help

    p.s. sorry if this is posted in wrong section

  2. #2
    Life in the Fast lane sunsetorangess's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Bragg NC
    Posts
    2,835

    Met. Sunset Orange
    01 SS

    Passenger side 02, sounds like it took a dump on ya. What mods are done? What are the codes? numbers, How do your plugs look? any wires cooked?
    J
    2001 SS, Its not the car its the Driver that matters....

  3. #3
    ChEvY RiDiN' H.B. 00maroz28's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    jersey
    Age
    34
    Posts
    240

    black
    2000 camaro z28

    flowpac, lt's, ory, borla, 85 maf, p&p tb, plugs &wires, plus suspension, predator box tune

    i dont know if its cooked wires i havent been under neath in a couple weeks

    thats passenger side FRONT? cause i have no backs

    ill get the exact code

    if i get the front 02 codes deleted will that just stop the ses light or will it stop the car from dumping more gas because it thinks its running to lean?

  4. #4
    Life in the Fast lane sunsetorangess's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Bragg NC
    Posts
    2,835

    Met. Sunset Orange
    01 SS

    Yes the passenger front, You cannot delete your front 02 sensors, thats how the car gets its info. The rears you can delete, which you said you all ready did, because the rear two just tell the computer how efficent your cats are. How long ago did you put that Maf on there? did these problems just come out of the blue? I would recommend changing out that 02 sensor.
    J

  5. #5
    MOTOR CITY MARO' SSTODD's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    LIVONIA,MICHIGAN
    Age
    50
    Posts
    786

    PEWTER
    2000 CAMARO SS #3821

    I would change the maf back to stock, I never had codes until I switched mine and the lean codes are common. Put the stock maf back on and clear the codes.

  6. #6
    ChEvY RiDiN' H.B. 00maroz28's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    jersey
    Age
    34
    Posts
    240

    black
    2000 camaro z28

    the maf has been on for about 2 years... the codes are fairly new about 4 months or so...

    i will put the stock maf back in and try that but the other code also said no activity detected...

    if that doesnt work ill get a new 02

    dont you get more hp out of the 85mm maf than stock?
    or is it not worth the trouble, or a very small unnoticeable amount?

  7. #7
    MOTOR CITY MARO' SSTODD's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    LIVONIA,MICHIGAN
    Age
    50
    Posts
    786

    PEWTER
    2000 CAMARO SS #3821

    Quote Originally Posted by 00maroz28 View Post
    the maf has been on for about 2 years... the codes are fairly new about 4 months or so...

    i will put the stock maf back in and try that but the other code also said no activity detected...

    if that doesnt work ill get a new 02

    dont you get more hp out of the 85mm maf than stock?
    or is it not worth the trouble, or a very small unnoticeable amount?
    according to most on this site the maf is a useless mod and the stocker will support almost 500hp but like you I already had it before I knew.

  8. #8
    ChEvY RiDiN' H.B. 00maroz28's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    jersey
    Age
    34
    Posts
    240

    black
    2000 camaro z28

    Quote Originally Posted by SSTODD View Post
    according to most on this site the maf is a useless mod and the stocker will support almost 500hp but like you I already had it before I knew.
    yeah i have heard that.... they claim 10hp but thats gotta be bullshit...
    i guess ill just put the stocker back in and see what happens

  9. #9
    Life in the Fast lane sunsetorangess's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Bragg NC
    Posts
    2,835

    Met. Sunset Orange
    01 SS

    Iv known a few guys that decided to go with a bigger maf and things didnt work out, starting throwing some wild codes, put the stock one back in and the issue's were gone.
    J

  10. #10
    ChEvY RiDiN' H.B. 00maroz28's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    jersey
    Age
    34
    Posts
    240

    black
    2000 camaro z28

    ok... now i just tried to put my stock maf on and i cant get it to fit!!! i have the slp flowpac with smooth bellows and it wont work with them due to it making everything too long and the lid wont sit on top the airbox anymore becuase its an inch to close to the front of the car... i noticed that my 85mm maf is about 3/4 to an inch shorter in length than the stocker.... anyone help???

  11. #11
    Life in the Fast lane sunsetorangess's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Bragg NC
    Posts
    2,835

    Met. Sunset Orange
    01 SS

    It just need a little elbow grease but it will fit, the rubber bellows have just shapped to the old configuration, If you have your stock bellows it may make it easier.
    J

  12. #12
    ChEvY RiDiN' H.B. 00maroz28's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    jersey
    Age
    34
    Posts
    240

    black
    2000 camaro z28

    its not the diameter that is the problem...its the over all length... like i have too much bellow... and it will not allow my lid to lock in under the four grooves in the back

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. SES light and P1415 code that comes back
    By pianoman in forum Computer & Tuning
    Replies: 5
    Last Post: 08-02-2007, 04:05 AM
  2. SES Question
    By F-Body Man in forum Computer & Tuning
    Replies: 6
    Last Post: 06-16-2007, 04:42 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: 04-19-2007, 12:49 PM
  4. SES Code Question
    By AxeGrinder101 in forum General Help
    Replies: 2
    Last Post: 03-18-2006, 07:45 AM
  5. P1415 SES code HELP!
    By y2kformula in forum Computer & Tuning
    Replies: 15
    Last Post: 02-17-2006, 05:24 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •