Results 1 to 6 of 6

service engine soon/rough ride help please!

This is a discussion on service engine soon/rough ride help please! within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; Have a very strange situation hope someone can draw some light on: Just today my service enginse light began flashing ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    saginaw MI
    Posts
    98

    Blue
    2000 Camaro SS Convertibl

    service engine soon/rough ride help please!

    Have a very strange situation hope someone can draw some light on: Just today my service enginse light began flashing as I was driving down the highway, on top of it I noticed a vibration coming from the car @ 60 mph, you can really feel it in the shifter. These things all happened at once. When the car's @ lower speeds you don't really notice the vibration. I also notice the exhaust sound sounding weird, kind of hard to describe the sound it makes. Maybe a bad catalatic convertor? (it's a Magnaflow, but I'm not sure of their reliability). The car's a 6 speed manual, and the vibration started instantly out of the blue so I don't think (and pray) it's not a drivetrain issue. The car also seems to
    accelerate slower than normal. My cars a 2000 camaro SS
    convertible w/65,000 miles. I know it's hard to diagnose the problem until I have a mechanic look at it, just wondering if someone had similar problems with their ride in the past
    so I have an idea how much $$$$$ I'm going to be shelling out on this repair? I swear, if I have one more issue with this car (have allready dumped 2K in repairs over the past month! THREE different issues!), I'm going to seriously consider selling it and buying an import, an
    older BMW M3 'vert is starting to look good about now!

    ps-the engine oil and other fluids are fine, all gauges
    (except engine light) are normal.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    2,725
    Flashing SES means it's misfiring, could be several things - first thing I'd do is baby it down to your local auto zone and get any code(s) read free if you don't have access to a scanner.

  3. #3
    My Neighbors Hate Me!!! lvbroham1's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Ft. Lee, Virginia
    Posts
    374

    Artic White
    2001 Chevy Camaro SS

    I would check the spark plug wires for anything weird and all the plugs for any cracks on the porcelain part of the spark plug... At least that's where i would start looking...

  4. #4
    Moderator Cutlass's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Madison, WI
    Posts
    6,998

    1999 Formula WS6 M6-sold
    2001 Silverado Z71

    Flashing SES lite means misfire. Its probablly as simple as time for a tune-up. the vibration felt was probablly the engine misfiring.

  5. #5
    Moderator Firebirdjones's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Arizona
    Posts
    12,552
    SES means it has a code stored. Very first thing to do is get the code from the computer via a scan tool,,,,,it's what it's there for.

    This will tell you whats wrong and give you a general direction to start looking.

    Don't beat yourself up thinking it's this or that without getting the code first.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    saginaw MI
    Posts
    98

    Blue
    2000 Camaro SS Convertibl

    Wow, you guys are good! All that and it was simply a misconnected spark plug wire... can't believe something like that would cause it to ride so rough! Damn, it's a good feeling knowing it was something that simple...and not something major. Thanks.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Rough Ride
    By therel82 in forum Suspension and Handling
    Replies: 3
    Last Post: 08-04-2009, 10:32 AM
  2. rough ride
    By mpfranks in forum Suspension and Handling
    Replies: 11
    Last Post: 06-02-2009, 12:49 PM
  3. Question: rough ride
    By phoenix05 in forum Firebird / WS6
    Replies: 9
    Last Post: 03-20-2009, 04:27 AM
  4. rough ride
    By egod in forum Suspension and Handling
    Replies: 20
    Last Post: 11-11-2008, 08:18 AM
  5. Rough Ride after install....
    By TransAm11973 in forum General Help
    Replies: 6
    Last Post: 01-09-2008, 08:39 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •