Results 1 to 4 of 4

Ripped 3 wires out of a plugin connector above the starter

This is a discussion on Ripped 3 wires out of a plugin connector above the starter within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; Doing headers install on a 2000 z28, and I think I must have ripped three wires that plug into the ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Nebraska
    Posts
    9

    Pewter
    2000 Z28 Camaro

    Ripped 3 wires out of a plugin connector above the starter

    Doing headers install on a 2000 z28, and I think I must have ripped three wires that plug into the block, directly above the starter on the passenger side, out of their plugin/connector.

    It's three wires, green, blue, and yellow that come together and meet up with a larger harness where the front o2 sensor comes out of.

    Can I just plug them back into the plug, and plug it directly back into the block? I'm not sure what order they were in though is the biggest problem.
    I would assume these are pretty important?

    Thanks

    2 minutes after post update:
    I think this is the crank sensor, still not sure about order of colors to plug back into the connector
    Last edited by Red8; 03-07-2017 at 10:15 AM.

  2. #2
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    10,509

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/a little mods...

    Ripped 3 wires out of a plugin connector above the starter

    that is correct. crank sensor. you should be able to push back in but I don't know the exact positions of each wire.
    http://www.ls1.com/forums/f7/my-6-liter-build-174257/

    http://www.ls1.com/forums/f8/my-8-8-rear-build-165553/

    6.0L Block - Forged 403 built, breaking it in , Polluter Stg3 Cam, FAST 102mm Intake, NW102 TB, MSD wires, NGK TR6 plugs, Truck Coil Packs, LS3 Fuel Injectors, CC Pacesetter LT Headers, TS&P ORY, QTP e-Cutout, Magnaflow Muffler, 104mm Air Lid & Line Lock, Catch Can, Stage 2 T56 w/Viper shaft, PRO 5.0 Shifter, Tick MC, Monster Stg 4 Clutch, QT SFI BH, MWC DSL, UMI: SFC, PHB, LCA's, LCA Relocation Brackets & TA, Hotchkis Springs (1" Drop), YR1 Snowflake Wheels wrapped in NT555 tires & Custom Fab Ford 8.8 rear w/4.10 Yukon Gears, WSQ Hood, 3"CM Strange Eng Drive Shaft.

    Horsepower never lies, but is often lied about!

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Nebraska
    Posts
    9

    Pewter
    2000 Z28 Camaro

    Quote Originally Posted by SMWS6TA View Post
    that is correct. crank sensor. you should be able to push back in but I don't know the exact positions of each wire.
    Thanks, I ended up buying a new connector at the local parts store with wires already attached in it, and ended up finding a picture of the connection online (Pinterest lmao) Green on bottom, yellow in the middle, and blue on top.

    Thanks

  4. #4
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    10,509

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/a little mods...

    glad you got it worked out. I was looking myself as well...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. never seen this thing before......B&M plugin?
    By LT1 > LS1 in forum Automatic Transmission
    Replies: 4
    Last Post: 11-11-2008, 05:49 PM
  2. Was I ripped?
    By Smkn_TA in forum Almost Anything Goes
    Replies: 24
    Last Post: 06-20-2008, 10:32 PM
  3. Add Wires To Factory Harness Connector?
    By kool-aide in forum General Help
    Replies: 5
    Last Post: 01-02-2008, 12:47 PM
  4. new dog got eye ripped out.
    By Hi-Po in forum Almost Anything Goes
    Replies: 30
    Last Post: 07-11-2006, 12:21 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •