Results 1 to 5 of 5

PTV issues with small cam /mild setup??

This is a discussion on PTV issues with small cam /mild setup?? within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; I just installed a 04 ls1 short block and PRC 2.5 5.3 heads (unmilled) I am using 7.4 pr 's ...

  1. #1
    Junior Member RibeiroBJJ's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    San Diego
    Posts
    4

    Pewter
    01 GMC RCSB LS1

    PTV issues with small cam /mild setup??

    I just installed a 04 ls1 short block and PRC 2.5 5.3 heads (unmilled) I am using 7.4 pr's and ls7 lifters (which superseded all gen3 lifter part #'s) along with some 1:7 Scorpion rockers..and a tiny cam 208/212 .525/.532 114lsa..
    -now the weird part..
    We torqued/set preload on one side (all 8) and went to turn the motor 180* to torque the other...and the valve was hitting the piston (99% sure)..wtf..I purposely kept this setup mild so shit like this would not happen! I am using stock head gasket btw..
    -I am going to check pr length today, but come on...hittying the piston with a near stock size cam
    -ANY thoughts or comments are welcomed!! I am kind of puzzled

    Thought I would start getting a little more active on here

  2. #2
    King 0f n00bz shady milkman's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Shepherd, Michigan
    Age
    29
    Posts
    11,775

    blacker than wesleysnipes
    98' trans am

    did you measure for correct length on the pushrod before all this or did you kind of just guess ?

  3. #3
    Junior Member RibeiroBJJ's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    San Diego
    Posts
    4

    Pewter
    01 GMC RCSB LS1

    Quote Originally Posted by shady milkman View Post
    did you measure for correct length on the pushrod before all this or did you kind of just guess ?
    Nothing was changed from oem spec..stock pistons,heads unmilled,stock basecircle on cam,RR's utilize stock length pr's...So I talked to a few big name sponsors and they said 7.4 would be fine ....I think I may be a tooth or 2 off on my chain...I will let you guys know.....

  4. #4
    Junior Member RibeiroBJJ's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    San Diego
    Posts
    4

    Pewter
    01 GMC RCSB LS1

    A little update...I think the problem is the slp timing chain..It may be 1 tooth off or out of adjustment..I will let you guys know

  5. #5
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,520

    98 Formula
    06 duramax

    yeah, something is up there. No way that should be hitting. Measure your pushrods too and make sure you got the right rods.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Any issues running FI setup NA?
    By Snowboardr18 in forum Forced Induction
    Replies: 3
    Last Post: 03-19-2010, 04:40 PM
  2. small NOS setup possibly FS
    By EVL LS1 in forum Parts For Sale / Trade
    Replies: 1
    Last Post: 11-09-2007, 02:20 PM
  3. Looking for small turbo setup
    By TransAmcoupe98 in forum Forced Induction
    Replies: 6
    Last Post: 07-17-2007, 05:05 AM
  4. looking for a mild cam
    By 00maroz28 in forum Internal Engine
    Replies: 15
    Last Post: 06-18-2007, 08:08 PM
  5. Nitrous setup for a mild Build
    By lrader99 in forum Nitrous
    Replies: 7
    Last Post: 03-01-2007, 04:58 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •