Results 1 to 7 of 7

Problems starting

This is a discussion on Problems starting within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; OK, this is starting to really annoy me. My 2000 SS randomly refuses to start. Not battery or starter related. ...

  1. #1
    Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Northern Virginia
    Age
    53
    Posts
    464

    BLACK
    2000 Camaro SS

    Problems starting

    OK, this is starting to really annoy me. My 2000 SS randomly refuses to start.
    Not battery or starter related. Car turns over just fine, but acts like it's not getting fuel. Co-worker mentioned in might be vapor lock. Seems to always happen when the engine's cold. Typical scenario: Engage starter, then release, assuming car will start. Release too early, car doesn't start. Then, when trying again, car won't start at all. However, it refused to start this morning first time right off the bat.

    Any ideas?

  2. #2
    Member adham's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Newport News, VA
    Age
    28
    Posts
    467

    Navy Blue Metallic
    2000 Pontiac Trans Am

    mine did the same thing in this morning
    i did not roll or anything
    it just clicked once
    i replaced my starter relay and the ignition relay that are located in the fuse box
    it works fine now but im waiting till tommorrow morning to see ig it will happen again
    Last edited by adham; 02-09-2006 at 03:40 PM.

  3. #3
    Sideways to da next light redline's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    okc
    Age
    32
    Posts
    111

    black
    2000 trans am

    find out how much fuel pressure your car is suposed to have. Usualy its between 45 and 55 psi. then gauge it and see if it has a low reading.try banging on the bottom of the tank with a rubber mallet when it dosent want to start. If it starts it might have a bad pump.Also check the relay it could be getting stuck. Thats the only thing i can think of.good luck.

  4. #4
    Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Northern Virginia
    Age
    53
    Posts
    464

    BLACK
    2000 Camaro SS

    Thanks for the input guys.

  5. #5
    2002 z28
    Guest

    starting problem

    Hey, does the security light stay on. It could be a lock cylinder problem because these cars have a chip in the key and with high mileage the wires in the lock cylinder tend to break causing an intermittent no start. Just guessing may not be your problem.

  6. #6
    Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Northern Virginia
    Age
    53
    Posts
    464

    BLACK
    2000 Camaro SS

    Quote Originally Posted by adham
    mine did the same thing in this morning
    i did not roll or anything
    it just clicked once
    i replaced my starter relay and the ignition relay that are located in the fuse box
    it works fine now but im waiting till tommorrow morning to see ig it will happen again
    I think this is where the problem was for me as well. I didn't replace them, but I swapped the ignition & starter relays. Friend of mine says the relay itself might be fine, but that the electrical contacts may have had some corrosion on them, and me swapping them helped clean them off a little. Anyway, haven't had the problem since the swap.

  7. #7
    Senior Member 02z28ls1's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    near St. Louis
    Posts
    1,205

    navy blue
    2002 Z-28 Camaro M6

    If it's doi ng this when it's cold it's not going to be vapor lock. That requires heat to vaporize the fuel (get it,vapor). Agreed you need to check what's happening when this happens,it could be a number of things failing or getting marginal. Crank sensor,fuel pump are possibilities that come to mind.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Intermittent Engine Problems
    By harpjasm in forum General Help
    Replies: 10
    Last Post: 03-22-2010, 01:28 AM
  2. headlight problems
    By blackramairvert in forum Firebird / WS6
    Replies: 2
    Last Post: 02-07-2006, 09:13 AM
  3. Turbo 350: Shift Problems
    By gameoverz28 in forum Automatic Transmission
    Replies: 1
    Last Post: 02-05-2006, 06:37 AM
  4. Transmission reverse/repair problems/ advice needed
    By superhighgain in forum Manual Transmission
    Replies: 1
    Last Post: 11-18-2005, 06:52 AM
  5. ASR Inoperable, ABS Problems. Need Some Help.
    By Jinxed in forum Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 11-04-2005, 07:46 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •