Results 1 to 5 of 5

pre- ignition ,

This is a discussion on pre- ignition , within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; Well my car is running great ! but , every now and then when accelerating, it will ping , then ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Ont , Canada
    Posts
    61

    black
    01 Z06

    pre- ignition ,

    Well my car is running great ! but , every now and then when accelerating, it will ping , then go away ? and then other times it feels like something is holding it back ? I have tuned it up , new fuel filter , etc , sometimes it works awesome ? then other times it's like you only have half throttle ? wierd ?
    no codes other then the , cold air injection ?

  2. #2
    Member DaddySS's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Bergen Co. NJ
    Posts
    590

    Black
    2000 Camaro SS Conv.

    If you haven't cleaned th MAF, do that. Make sure your coolant is good and and at the correct level, and check under the hood for any vacuum leaks.

  3. #3
    Moderator Cutlass's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Madison, WI
    Posts
    6,998

    1999 Formula WS6 M6-sold
    2001 Silverado Z71

    any mods??

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Ont , Canada
    Posts
    61

    black
    01 Z06

    no mods , just a 3;73 gear ,

  5. #5
    Moderator Cutlass's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Madison, WI
    Posts
    6,998

    1999 Formula WS6 M6-sold
    2001 Silverado Z71

    Oh wait...you're the guy who put a 98 Vette LS1 in your '99 WS6, right?
    Well one thing to consider is the 98 vette and 99 f-body cams are a tad different. Maybe you need tune?

    DUR Lift LSA
    98 Corvette cam 199/207 .472/.479 117
    99 F-body cam 198/209 .500/.500 119.5

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. best ignition on lt1
    By drewhenderson13 in forum LT1
    Replies: 4
    Last Post: 03-27-2008, 03:57 PM
  2. is there a need for a ignition box ?
    By greatwhiteZ28 in forum General Help
    Replies: 1
    Last Post: 07-26-2007, 05:35 PM
  3. Msd Ignition
    By ssmoken in forum Camaro / SS
    Replies: 3
    Last Post: 02-11-2007, 11:32 PM
  4. MSD 6AL Ignition
    By nicspeed in forum External Engine
    Replies: 6
    Last Post: 02-23-2006, 02:19 PM
  5. No IGNITION! HELP!
    By onelife in forum General Help
    Replies: 2
    Last Post: 02-07-2006, 09:28 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •