Results 1 to 6 of 6

Power Loss?

This is a discussion on Power Loss? within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; Hey guys, been a while since I posted... I got bolt-ons, 3.73s and just got a rebuilt trans stage 5 ...

  1. #1
    Puerto Rico LS1 Rikki_SeVeN's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Puerto Rico
    Age
    32
    Posts
    1,532

    Black
    1999 Camaro Z28 A4

    Power Loss?

    Hey guys, been a while since I posted...

    I got bolt-ons, 3.73s and just got a rebuilt trans stage 5 ... and a 2500 stall from TCi... car felt great ... but now it feels kinda sluggish, even lost 2 or 3 miles in the quarter... definetly doesn't feel as fast on the top end...

    also, used to have 335whp, after the stall it went down to 320whp, is this normal?, is it the Stall getting loose and causing parasitic loss or what?


    thanks for the help!

  2. #2
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    10,511

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/a little mods...

    Is that from a Mustang Dyno? #'s seem low.

    What bolt ons do you have?


    When is last time you cleaned your MAF Sensor? Not saying that would account for 2 second drop in time, but would account for some sluggishness. What gas are you running?

    Fuel Filter? last time it was change?

  3. #3
    Puerto Rico LS1 Rikki_SeVeN's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Puerto Rico
    Age
    32
    Posts
    1,532

    Black
    1999 Camaro Z28 A4

    DynoJet.... i got... SLP CAI, LS6 Manifold, Headers, Exhaust... Automatic... 335, seems just about right... same dyno lost 15whp... after the Stall and Gears...


    haven't cleaned the maf, will get to it though... fuel filter might need changing... and gas is always 93oct...

  4. #4
    Puerto Rico LS1 Rikki_SeVeN's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Puerto Rico
    Age
    32
    Posts
    1,532

    Black
    1999 Camaro Z28 A4

    a while ago I had a Transcooler line get loose and it sprayed the whole motor, I wouldn't doubt the Maf is infact dirty, or that something else got damaged...

    already had to change the Alternator and Battery this month
    Mods: SLP Air Lid w/ KN, Free-Mods, LS6 Manifold, Magnaflow, Headers, EFILive
    Visuals: Angel eyes, rear eurolights and T/A rims
    Suspension: Eibach ProKit, UMI Adj. Panhard, SFC's, LCA Relocation brakets, KYB AGX shocks

    http://www.fquick.com/garages/Chevro...28/1999/23674/

  5. #5
    Auto Painter RyanJM's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Houston, TX
    Age
    41
    Posts
    2,002

    White
    1998 Trans Am

    I would start by cleaning the maf and the fuel filter and see how it feels. I know my car had lost power because my fuel pump went out right after the bolt ons. We found out soon as it hit the dynojet couldn't get over 302rwhp swapped the pump and it jumped to 338.9 and they did a ok tune at that shop but soon as my friend retuned it it felt a lot faster since they had it running way too rich. Start with the cheap stuff and see what happens. After the circle d 3200 stall goes in and we retune it again I want to go and see what it says the HP is with the new tune I know 1/4mile times will be better with the stall and I have never heard of it causing a loss of HP.
    1998 Trans Am 85k miles.
    Bolt ons, MS3 113LSA cam, Circle D Stall, Tune, Modified WS6 style hood, Full Suspension, 6000k HID's, Clear Side Markers w/ Leds, Led 3rd Brake Light and 18" AR Staggered Killer Wheels w/ BFG KDW NT's.- Weekend Toy/DD
    02 Trailblazer -Sold
    09 Ram 1500 CC - Sold
    09 Cobalt SS/TC - Sold
    13 ram 1500 LoneStar CC 4x4 - Magnaflow, K&N,and more to come-DD/Toy

  6. #6
    Puerto Rico LS1 Rikki_SeVeN's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Puerto Rico
    Age
    32
    Posts
    1,532

    Black
    1999 Camaro Z28 A4

    down here we have to run a little rich, like 12.5 AFR, just cause of the humidity and heat, if not we get detonation, but yes I'll start with the $12 gas filter, and the MAF cleaner, hopefully that'll help, I'll go to the dyno and test it out... see if need any retuning or something

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: Power loss
    By davidz28 in forum Camaro / SS
    Replies: 3
    Last Post: 09-11-2010, 09:00 AM
  2. How much power loss ?
    By karpetcm in forum Computer & Tuning
    Replies: 2
    Last Post: 03-22-2010, 02:22 PM
  3. Loss of power
    By 99RTA in forum General Help
    Replies: 0
    Last Post: 05-19-2009, 06:52 AM
  4. Help: Power loss
    By BIG GUNS in forum Internal Engine
    Replies: 1
    Last Post: 10-20-2008, 01:44 PM
  5. is this why i have power loss???
    By 02sscamaro in forum General Help
    Replies: 1
    Last Post: 09-13-2007, 02:15 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •