Results 1 to 12 of 12

Possible Fuel Problem??

This is a discussion on Possible Fuel Problem?? within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; When I had my car street tuned last summer, the guy that did it said my car wasn't getting enough ...

  1. #1
    Rice Hungry GottaHaveLS1's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Connecticut
    Age
    30
    Posts
    1,316

    Black
    1999 Trans Am M6

    Possible Fuel Problem??

    When I had my car street tuned last summer, the guy that did it said my car wasn't getting enough fuel for some reason and he couldn't tune it that well. I replaced the fuel filter (which was filthy) and hope it solved the problem. the tuner said i could check my fuel pressure via the shrader valve... but i need to buy a fuel pressure gauge for that. what pressure should i be getting? is there anything else i can check? i'm getting it tuned within a week or so and want to avoid this problem.

  2. #2
    Life in the Fast lane sunsetorangess's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Bragg NC
    Posts
    2,835

    Met. Sunset Orange
    01 SS

    Any parts store will have a tester, just screw it on and see what your pressure is at, at idle, with ignition on and through the rpm range.
    J
    2001 SS, Its not the car its the Driver that matters....

  3. #3
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,520

    98 Formula
    06 duramax

    should be around 58 psi

  4. #4
    Rice Hungry GottaHaveLS1's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Connecticut
    Age
    30
    Posts
    1,316

    Black
    1999 Trans Am M6

    thanks guys

  5. #5
    Moderator Cutlass's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Madison, WI
    Posts
    6,998

    1999 Formula WS6 M6-sold
    2001 Silverado Z71

    spec is 55 to 60 psi

  6. #6
    Ferrari RAPIST. SonicBlur's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Wood Dale, IL
    Age
    34
    Posts
    60

    Sonic Blue
    2003 SVT Cobra

    What is the spec during idle? I'm having a strange issue with a 2000 A4 LS1 Formula. My whole right bank is misfiring and I am also getting a lean code, when I add carb cleaner into the throttle body, the idle improves for a second then starts misfiring again....I ruled out the coil packs.

    -Mike

  7. #7
    Rice Hungry GottaHaveLS1's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Connecticut
    Age
    30
    Posts
    1,316

    Black
    1999 Trans Am M6

    i still haven't had the time to buy the tester. if there is still a problem after replacing the fuel filter, could the injectors be clogged? hopefully i will get a good reading.

  8. #8
    Member
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    SATX
    Posts
    847

    Pewter
    2000 Trans Am

    youll feel when your injectors are clogged, if the fuel filter doesnt fix the problem go to the regulator.

  9. #9
    Moderator Cutlass's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Madison, WI
    Posts
    6,998

    1999 Formula WS6 M6-sold
    2001 Silverado Z71

    Quote Originally Posted by SonicBlur View Post
    What is the spec during idle? I'm having a strange issue with a 2000 A4 LS1 Formula. My whole right bank is misfiring and I am also getting a lean code, when I add carb cleaner into the throttle body, the idle improves for a second then starts misfiring again....I ruled out the coil packs.

    -Mike
    Visually/physically inspect RH exhaust for leaks, missing or loose exhaust hardware, RH O2 sensor #1 is installed securely and electrical connector not contacting exhaust system or ignition wires, and vacuum leaks that will only affect the RH bank such as the intake manifold, the injector O-rings, etc.

  10. #10
    Ferrari RAPIST. SonicBlur's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Wood Dale, IL
    Age
    34
    Posts
    60

    Sonic Blue
    2003 SVT Cobra

    We used a TECH 2 scanner and found that the #7 injector was firing about 4 lbs. less than the other ones. We are going to put a new injector in and see of that fixes the problem...I'll post up tomorrow and let you know the outcome.

    -Mike

  11. #11
    Rice Hungry GottaHaveLS1's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Connecticut
    Age
    30
    Posts
    1,316

    Black
    1999 Trans Am M6

    so i just bout a fuel pressure tester kit and couldn't get any reading at all. I screwed it onto the shrader valve and had the clear tube stretched out into a small gas can. when i turned the car on, nothing happened on the gauge and when we moved the tester gas squirted out of where the tester connects to the valve (not between the shrader valve and the tester but just after the metal part of the tester that screws in). gas went everywhere so i shut off the car and called it a day. is there something i'm doing wrong? i want to make sure i still don't have a fuel problem before i go and get it tuned on tuesday!

  12. #12
    Moderator Cutlass's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Madison, WI
    Posts
    6,998

    1999 Formula WS6 M6-sold
    2001 Silverado Z71

    Did you get one like this KD tools one from sears with the quick connect for the different adapters? If so check at the quick connect areas to make sure everything is seat properly.I had one that the valve was slightly unscrewed and wouldn't properly depress the schrader valve inside.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Fuel Problem
    By speedracer25f in forum General Help
    Replies: 1
    Last Post: 03-05-2008, 02:15 PM
  2. Fuel Problem or Severe Engine Problem
    By pet_monk in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 02-18-2008, 08:51 AM
  3. please help with fuel problem
    By burnin red in forum General Help
    Replies: 5
    Last Post: 10-16-2007, 05:01 PM
  4. Need Help With Fuel Problem.
    By Street Fighter in forum General Help
    Replies: 4
    Last Post: 12-12-2006, 04:48 AM
  5. Help with fuel problem!!!!!
    By Corvettejon in forum Camaro / SS
    Replies: 1
    Last Post: 01-05-2006, 10:57 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •