Page 1 of 4 1234 LastLast
Results 1 to 20 of 67
Like Tree1Likes

Possessed headlights!!

This is a discussion on Possessed headlights!! within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; So doing some finishing touches on my car (98 Trans am) turn off my headlights and they stay in the ...

  1. #1
    Member jonnyman's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Chicopee, Ma
    Posts
    449

    candy tangerine
    1998 ws6 6spd

    Possessed headlights!!

    So doing some finishing touches on my car (98 Trans am) turn off my headlights and they stay in the up position. so turn them on again shut off the high beams and then try to shut them off, They close. But then I'm hearing the headlight motors both sides have a noise like a rapid heartbeat. I put my finger on the knobs you use to turn them up and down and they are pulsating. wait like 15 minutes still doing it. drive it home turn lights off and on, no problem Any ideas??

  2. #2
    She Moderator KahanaReef's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    So Cal
    Age
    54
    Posts
    15,590

    Arctic White
    2000 Camaro Z28

    Sounds like your plastic gears need to be upgraded to brass.

  3. #3
    Member jonnyman's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Chicopee, Ma
    Posts
    449

    candy tangerine
    1998 ws6 6spd

    See that's the weird thing both motors are less than 3 years, and they open and close fine now, So I'm not really worried, it's just a little crazy but thanks for the advice I will look into it if they start screwing up again.
    Quote Originally Posted by KahanaReef View Post
    Sounds like your plastic gears need to be upgraded to brass.

  4. #4
    Member jonnyman's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Chicopee, Ma
    Posts
    449

    candy tangerine
    1998 ws6 6spd

    think I figured out the problem, when I was putting on my headlight covers the motors again were failing to close. I noticed the passenger headlight was out. I disconnected the harness to the passenger headlights, and the motor and the headlight on the driver side worked perfectly. cleaned out the harness and reconnected it and the lights closed, but then failed again. I am going to remove the connector and hardwire the wires directly. I bet that will solve the problem

  5. #5
    Member herculesrider1's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    TX
    Posts
    504

    Red
    '00 TransAm RamAir WS6 M6

    Hey John, I have been thinking about hardwiring my harness directly as well. The corrosion inside the connectors is unreal, but guess I should expect it with the car originally being driven in Maine where snow, and the resulting road salts corrode everything including but not limited to the brakes and calipers, but that is another post. My high beams do not work, even though I have replaced the lights....at any rate, could you let me know how the hardwire process goes? And if it fixes your problem? Thanks man.

  6. #6
    Member jonnyman's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Chicopee, Ma
    Posts
    449

    candy tangerine
    1998 ws6 6spd

    no problem, hoping to do it tomorrow night. I will let you know how it goes
    Quote Originally Posted by herculesrider1 View Post
    Hey John, I have been thinking about hardwiring my harness directly as well. The corrosion inside the connectors is unreal, but guess I should expect it with the car originally being driven in Maine where snow, and the resulting road salts corrode everything including but not limited to the brakes and calipers, but that is another post. My high beams do not work, even though I have replaced the lights....at any rate, could you let me know how the hardwire process goes? And if it fixes your problem? Thanks man.

  7. #7
    Senior Member JayTA98's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    3,351

    Mean Black
    1998 Trans Am

    hey john it could be the passenger gear causing the issue. Have you done the 180 degrees fix on these current headlight motors? The headlight motors use only half of the gear. You have to remove the arm that connects to the motor and rotate the motor gear 180 degrees manually and reinstall the arm back. The corrosion in the connectors can cause issues as well.

  8. #8
    Member jonnyman's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Chicopee, Ma
    Posts
    449

    candy tangerine
    1998 ws6 6spd

    Quote Originally Posted by JayTA98 View Post
    hey john it could be the passenger gear causing the issue. Have you done the 180 degrees fix on these current headlight motors? The headlight motors use only half of the gear. You have to remove the arm that connects to the motor and rotate the motor gear 180 degrees manually and reinstall the arm back. The corrosion in the connectors can cause issues as well.
    thanks if the wire thing doesn't fix it I will try the gear thing

  9. #9
    Member jonnyman's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Chicopee, Ma
    Posts
    449

    candy tangerine
    1998 ws6 6spd

    just ordered a brass gear kit just in case, if the gear isn't the problem it seems like it's only a matter of time before it goes. From the posts I read here it's really common.

  10. #10
    Member jonnyman's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Chicopee, Ma
    Posts
    449

    candy tangerine
    1998 ws6 6spd

    well the hardwire thing didn't do the trick. it worked a few times then stopped working. kind of at a loss. going to have to try thy the gear thing when it comes in. just hoping that it's the passenger gear is bad . with these cars you never know they are so screwy

  11. #11
    She Moderator KahanaReef's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    So Cal
    Age
    54
    Posts
    15,590

    Arctic White
    2000 Camaro Z28

    The gears do seem to be common problem. Hope it fixes it up for you.

  12. #12
    Member jonnyman's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Chicopee, Ma
    Posts
    449

    candy tangerine
    1998 ws6 6spd

    well for shit and giggles I did the hardwire thing to the drivers side and viola the lights seem to be working fine again. well we will see how long that lasts, but I'm hoping for a while

  13. #13
    Senior Member JayTA98's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    3,351

    Mean Black
    1998 Trans Am

    Quote Originally Posted by jonnyman View Post
    well the hardwire thing didn't do the trick. it worked a few times then stopped working. kind of at a loss. going to have to try thy the gear thing when it comes in. just hoping that it's the passenger gear is bad . with these cars you never know they are so screwy
    try the 180 trick 1st before you have to break apart the motor.

  14. #14
    Member jonnyman's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Chicopee, Ma
    Posts
    449

    candy tangerine
    1998 ws6 6spd

    well everything worked great for about 2 days. now when I shut off my headlights they stay up, they go tick tick for a long time and the head lights very, very, slowely start lowering first the passenger one then the driver. problem is even when they are down I get the tick tick for hours. I can see the headlight manual adjusters turning down when the lights go down and can see them pulsating corresponding to the ticking. I have to remove the headlight fuses to stop them ticking what the hell!

  15. #15
    Senior Member JayTA98's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    3,351

    Mean Black
    1998 Trans Am

    Quote Originally Posted by jonnyman View Post
    well everything worked great for about 2 days. now when I shut off my headlights they stay up, they go tick tick for a long time and the head lights very, very, slowely start lowering first the passenger one then the driver. problem is even when they are down I get the tick tick for hours. I can see the headlight manual adjusters turning down when the lights go down and can see them pulsating corresponding to the ticking. I have to remove the headlight fuses to stop them ticking what the hell!
    you mentioned before that if you disconnect one of the headlights the problem stops? When I had mine it will make the grinding noise on the passenger side for 5 secs after I close the headlight and the headlight will pop up and down with grinding noise after I turn on off the car alarm with the FOB.
    Last edited by JayTA98; 07-12-2013 at 07:52 AM.

  16. #16
    Senior Member JayTA98's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    3,351

    Mean Black
    1998 Trans Am

    I changed the gear and the problem stopped. Is the grinding noise on one headlight?

  17. #17
    Member jonnyman's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Chicopee, Ma
    Posts
    449

    candy tangerine
    1998 ws6 6spd

    there is no grinding noise whatsoever both make ticking noises lick a very loud clock.
    Quote Originally Posted by JayTA98 View Post
    I changed the gear and the problem stopped. Is the grinding noise on one headlight?

  18. #18
    Senior Member JayTA98's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    3,351

    Mean Black
    1998 Trans Am

    Quote Originally Posted by jonnyman View Post
    there is no grinding noise whatsoever both make ticking noises lick a very loud clock.
    understood and it is both headlights correct? Have you tried unplugging one of them at a time and see if the ticking continues with one specific heading only?

  19. #19
    Member jonnyman's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Chicopee, Ma
    Posts
    449

    candy tangerine
    1998 ws6 6spd

    I hardwired both. Is there anything besides the headlight switch and motors that can go wrong ?? when I pull the fuse to one headlight the other still ticks and vice versa. so for now I just pulled both fuses out
    Last edited by jonnyman; 07-12-2013 at 10:10 AM.

  20. #20
    Member goof4080's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    lisle, il
    Posts
    290

    Red, Black
    98 T/A M6, 79 T/A 6.6L

    How old is your battery?

Page 1 of 4 1234 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: Car possessed: no start with crazy lights and clicking
    By Black Dragon WS6 in forum General Help
    Replies: 5
    Last Post: 05-27-2012, 06:15 PM
  2. wtb your headlights
    By jaslivers in forum Parts Wanted / Trade
    Replies: 1
    Last Post: 05-11-2009, 08:40 PM
  3. Don't Flash Headlights At Any Car With No Headlights On!!
    By Danger731 in forum Almost Anything Goes
    Replies: 44
    Last Post: 10-18-2007, 01:56 PM
  4. Headlights
    By LETHALxLS1 in forum Camaro / SS
    Replies: 26
    Last Post: 04-16-2007, 10:39 AM
  5. Possessed Cat?
    By Knighthawk LS1 in forum Almost Anything Goes
    Replies: 20
    Last Post: 01-20-2007, 09:59 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •