Page 1 of 4 1234 LastLast
Results 1 to 20 of 62

please help code p0102

This is a discussion on please help code p0102 within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; after getting my pcm back from tuned by frost hoping it would fix my problem and after 10 minutes of ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    illinois
    Posts
    94

    red
    2002 ws6

    please help code p0102

    after getting my pcm back from tuned by frost hoping it would fix my problem and after 10 minutes of drving the problem is back. ses light came back on so i had it scanned at auto zone p0102 which said: mass or volume air flow circuit low imput probable cause
    1. poor electrical connection
    2. vaccum leak on engine
    3. dirty or blocked air cleaner
    4. Faulty MAF or TPS
    i sent my pcm in for my header and ory y pipe no cat and air pump delete. my 02 has vaccum lines along the firewall. the line goes into a sensor and another line comes out of the sensor and into the air pump since i removed the air pump i stuck a screw in the line out of sensor. and removed the air fuse. i also cleaned my maff sensor with rubbing alcohol. still the problem is after driving for 10 minutes or so the car will cut in and out and will go away if i romp on it. also lots of black soot coming out exhaust. PLEASE HELP! i am lost, thanks in advance

  2. #2
    Moderator 35th-ANV-SS's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Wherever life takes me
    Posts
    12,465

    Red
    02 35th LE Camaro SS

    Would you like me to combine this thread with your other thread?

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    illinois
    Posts
    94

    red
    2002 ws6

    please do you are alot of help 35th, im just a noob

  4. #4
    Moderator 35th-ANV-SS's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Wherever life takes me
    Posts
    12,465

    Red
    02 35th LE Camaro SS

    Actually I can't because I'm not a moderator in this section

    Anyway, I responded in your other thread

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    illinois
    Posts
    94

    red
    2002 ws6

    can anyone help me out?

  6. #6
    Moderator 35th-ANV-SS's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Wherever life takes me
    Posts
    12,465

    Red
    02 35th LE Camaro SS

    Did you clean your MAF with CRC?

    You have about 3 different threads now with people giving advice in each one. If you don't do anything anyone is recommending, how do you expect to fix the issue exactly?

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    illinois
    Posts
    94

    red
    2002 ws6

    i have 2 threads i cleaned the maf with crc cleaner like you said and still runs like shit what vaccum lines do i check?

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    2,725
    Haven't seen your other threads yet, but I'd check the ENG SEN fuse for an open. The MAF, 02's (and a couple other things) are on the same circuit if you have a M6.

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    illinois
    Posts
    94

    red
    2002 ws6

    check the engine service soon to see if it is blown?

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    illinois
    Posts
    94

    red
    2002 ws6

    blown ses light fuse i meant

  11. #11
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    2,725
    Fuse labeled ENG SEN (engine sensor) under the hood. Something easy to check. It can blow if an 02 wire shorts on a header, throwing P0102.

  12. #12
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    illinois
    Posts
    94

    red
    2002 ws6

    YES! the ses eng fuse was blown, i replaced with a new fuse started it ran bad ses light still on and tons of black soot coming out of exhaust.

  13. #13
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    2,725
    Get under the car and check the 02 harnesses for a burnt spot where it was arcing against a header, my guess would be on the passenger side.

  14. #14
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    illinois
    Posts
    94

    red
    2002 ws6

    ok thanks alot guys, so i checked the wires they werent melted. i took the front 2 o2 sensors out and cleaned them off put them back in and tightened a vaccum line behind the intake. drove it for a half hour and had full power back. the ses light stayed off.
    the only minor problem now is it still stutters when cruising and not giving it alot of gas.
    is it possible my maff sensor is shot?
    my ses light is not on though

  15. #15
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    illinois
    Posts
    94

    red
    2002 ws6

    could my fuel filter be dirty? what is the symptoms of that

  16. #16
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    2,725
    Drive it a while and see what happens - there's a reason it threw P0102 - surprised SES turned off so quickly by itself without clearing the code(s)? Is your car a M6? Skip shift and reverse lockout are on the same circuit. Doubt it's the fuel filter...still thinking 02.

  17. #17
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    illinois
    Posts
    94

    red
    2002 ws6

    it has skip shift but it was tuned out, also have the skip shift eliminator plugged in. i did unplug the battery when working on it so that reset the ses light but it never came back on. not sure if it is a m6 it is a 2002 ws6 6 speed ls.

  18. #18
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    2,725
    OK, disconnecting the battery might have reset it. Since you have a M6 (six speed car) if the fuse blows again you will be able to tell - it'll be hard to get into reverse. Put some miles on it. Disconnecting the battery probably reset the PCM. Most codes don't illuminate the SES light until three consecutive failures.

  19. #19
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    illinois
    Posts
    94

    red
    2002 ws6

    yes it is hard to get into reverse, why is this? and when the fuse blows what would cause it?

  20. #20
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    2,725
    Reason it's hard to get into reverse when the fuse blows is because the reverse lockout solenoid is on the same circuit. If it just happened check the ENG SEN fuse again. If it's blown you still have a short.

Page 1 of 4 1234 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help!!! P0102 code!!!!
    By mjs0808 in forum General Help
    Replies: 2
    Last Post: 10-09-2012, 07:32 PM
  2. P0102 & p0122
    By shady milkman in forum General Help
    Replies: 8
    Last Post: 06-29-2010, 07:25 PM
  3. p0102 mass air sens cir low freq ?????
    By JRENIGAR in forum General Help
    Replies: 8
    Last Post: 05-04-2010, 04:29 PM
  4. Help: P0103 and P0102
    By SandmanWs7 in forum General Help
    Replies: 4
    Last Post: 05-03-2010, 07:44 PM
  5. Trouble codes p0171 p0102 p1153
    By redbird555 in forum Computer & Tuning
    Replies: 13
    Last Post: 02-24-2010, 06:23 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •