Results 1 to 3 of 3

Please Help! 99z28 Wont Start!

This is a discussion on Please Help! 99z28 Wont Start! within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; My name is Tyler I have a 99 Z28 automatic and has 155,000 on it. It wont start maybe after ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    May 2012
    Location
    garland
    Posts
    1

    Pewter
    1999 Z28

    Question Please Help! 99z28 Wont Start!

    My name is Tyler I have a 99 Z28 automatic and has 155,000 on it.

    It wont start maybe after 5 mins it might crank over, But when it does the Idle is High around 1500rpm. If i put it in D or R it shift so hard.
    If I try and Drive it barley shift gears very late and high revs.

    Does anyone have an Idea what could be the issue?
    If so please let me know, anything will help. I cant afford to take it in at the moment.

  2. #2
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    Almost sounds like a vacuum leak. Have you checked your clamps at the airlid and throttle body? Have you checked your Mass Air sensor to see if it's dirty? Has the MAF ever been cleaned? When the car DOES run, is there a smell of raw gasoline? Are you getting a check engine light? We need more info on this car.

  3. #3
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,519

    98 Formula
    06 duramax

    definitely sounds like a vacuum leak or un-metered air. Check the pcv hose on the passenger side of the engine where it bends to go into the intake. They like to crack on the backside of that bend.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: car wont start and now gauges wont work!
    By AB'sLs1 in forum General Help
    Replies: 52
    Last Post: 04-20-2013, 09:54 PM
  2. 94 lt1 wont start
    By SMITH89 in forum LT1
    Replies: 32
    Last Post: 08-07-2011, 07:58 AM
  3. LT1 wont start
    By Bad Co. in forum LT1
    Replies: 0
    Last Post: 11-16-2010, 06:32 PM
  4. Wont Start!!!!
    By fieromatty in forum General Help
    Replies: 1
    Last Post: 10-05-2010, 07:23 PM
  5. Help: wont start!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    By victor111262 in forum General Help
    Replies: 26
    Last Post: 09-30-2010, 11:18 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •