Results 1 to 10 of 10

Passenger taillights are dim

This is a discussion on Passenger taillights are dim within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; Ok, its starting to get on my nerves. For a while I let it go and just figured I would ...

  1. #1
    Slower Than a 3rd Gen juiced99ws6's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Cape Coral, FL
    Age
    32
    Posts
    3,097

    Mystic Teal
    99 Trans Am & 01 CBR 929

    Passenger taillights are dim

    Ok, its starting to get on my nerves. For a while I let it go and just figured I would replace a bulb one day and all would be well. Today I pulled my trunk apart and pulled all the bulbs and every one of them lit up. Then I pulled the drivers side taillight and checked voltage on a couple sockets just to see if they were consistant. The drivers side actually had a little bit less voltage but nothing to worry about. I think just because i checked it second and the battery wore down a little bit. Anyways what im getting at is now I have 3 new bulbs that I just replaced just for the hell of it and im getting good voltage so what the F*&%^ is making my passenger side dimmer than the drivers side!!!!!!!!!!!!


  2. #2
    Member 89LX's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    East Coast North Carolina
    Posts
    429

    Navy
    2000 Z28 M6

    Dirty/rusty ground ?

    My guess would be a dirty/rusty ground in that particular assembly. Often times they will light as you say but not making a good loop.
    2000 Z28 M6, SLP Lid, SLP Bellows, SLP UD,
    P&P Maf, TB By-Pass, PS Shorties, LS6 Intake, FAST 78mm TB, Hooker CB, Hurst Billet, Front Tower Brace, small 218/218....527/527....114 cam.
    337rwhp/348rwtq

  3. #3
    Slower Than a 3rd Gen juiced99ws6's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Cape Coral, FL
    Age
    32
    Posts
    3,097

    Mystic Teal
    99 Trans Am & 01 CBR 929

    ill try and trace that out tomorrow. I believe the taillights all share the same groudn though dont they??

  4. #4
    Member 89LX's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    East Coast North Carolina
    Posts
    429

    Navy
    2000 Z28 M6

    Assembly serves as the ground?

    I would have to look it up. On a few cars I've owned over the years the light assembly serves as the ground. If you have rust built-up under the assembly or rusty (to body) screws for that manner can cause you troubles as described. Never had the problem on my Z but I would check that first. Good luck

  5. #5
    Slower Than a 3rd Gen juiced99ws6's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Cape Coral, FL
    Age
    32
    Posts
    3,097

    Mystic Teal
    99 Trans Am & 01 CBR 929

    I will get some electrical cleaner tomorrow and spray the shit outta everything and take a tooth brush to the ground and the taillight mounting screws but I just looked up the wiring diagrams in the haynes manual and there is a splice right before a grounding station that joins all bulbs in the rear of the car to share the same ground..

  6. #6
    Slower Than a 3rd Gen juiced99ws6's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Cape Coral, FL
    Age
    32
    Posts
    3,097

    Mystic Teal
    99 Trans Am & 01 CBR 929

    what you are saying does make sense because (i didnt mean to withhold info) there has always been a problem with water getting in that taillight however doesnt make sense according to the diagrams

  7. #7
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,468

    98 Formula
    06 duramax

    I'm assuming you checked the sockets on that side? Water and sockets don't make good dance partners.

  8. #8
    Slower Than a 3rd Gen juiced99ws6's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Cape Coral, FL
    Age
    32
    Posts
    3,097

    Mystic Teal
    99 Trans Am & 01 CBR 929

    Quote Originally Posted by 0rion View Post
    I'm assuming you checked the sockets on that side? Water and sockets don't make good dance partners.

  9. #9
    last of the breed... urstolendesire's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Stockbridge, GA
    Posts
    191

    Red
    2002 Transam

    this is a known problem with Tranny's. Mine does the exact same thing, but on the drivers side. its just darker and the back up lense has condinsation on it. its just a discoloration. no way of cleaning it or getting around it. jus gotta buy new ones. shoot for sum junk yards...

  10. #10
    Member
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    NC
    Posts
    163

    primer
    1973 Camaro

    Had the same problem on my daughter's '98. It was the reflective coating on the inside of the assembly being gone from condensation in the assembly. Easiest fix is a new assembly but I was able to take the assembly apart, clean it up and repaint the inside panel with a reflective "chrome" paint. Now its a little brighter than the other side.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. WTT: aftermarket 93-02 Camaro taillights for 98-02 stock taillights
    By '99 SLP#24 in forum Parts Wanted / Trade
    Replies: 3
    Last Post: 12-05-2009, 12:54 PM
  2. Slow Passenger Window???
    By autotrix in forum Parts For Sale / Trade
    Replies: 42
    Last Post: 07-12-2008, 03:47 PM
  3. Whole interior, exhaust, A/C, etc.
    By 00 Trans Ram in forum Parts For Sale / Trade
    Replies: 39
    Last Post: 02-07-2008, 01:52 PM
  4. WTB: Red Passenger Camaro Fender
    By camaros4ever in forum Parts Wanted / Trade
    Replies: 0
    Last Post: 11-03-2005, 04:16 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •