Results 1 to 7 of 7

P0131 and p0151 help

This is a discussion on P0131 and p0151 help within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; Just bought my first trans am 2 days ago (98 trans am a4 82000 miles) so I am a nebie. ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    buffalo ny
    Posts
    26
    98 t/a

    P0131 and p0151 help

    Just bought my first trans am 2 days ago (98 trans am a4 82000 miles) so I am a nebie. Anyways I already got a check engine light, got it checked and was p0131 and p0151. I know its the 1st o2 sensors before cat both banks. Going to check maf and clean it also. Need some more help please. Car idles fine and revs fine. Seems like its not pulling and missing when I get on it. Read something about a fuse to check and also injectors....?
    Also forgot to say that the engine coolant temp. gauge I noticed dosent get warm. Only gets to 1st mark? Is it a sensor? Could that cause this problem? Please help!

  2. #2
    King 0f n00bz shady milkman's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Shepherd, Michigan
    Age
    29
    Posts
    11,775

    blacker than wesleysnipes
    98' trans am

    wow ..sorry about your luck..tell us a little more about your car..is it stock ? does it have headers ?

  3. #3
    King 0f n00bz shady milkman's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Shepherd, Michigan
    Age
    29
    Posts
    11,775

    blacker than wesleysnipes
    98' trans am

    if those are the only codes..and not being followed by bank leans ...it looks like a sensor related issue

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    buffalo ny
    Posts
    26
    98 t/a

    Car is completely stock.

  5. #5
    Moderator Cutlass's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Madison, WI
    Posts
    6,996

    1999 Formula WS6 M6-sold
    2001 Silverado Z71

    If the car is completely stock, then you probably need 2 new O2 sensors and maybe a thermostat for the coolant temp issue.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    buffalo ny
    Posts
    26
    98 t/a

    Yea I installed the 02 sensors tonight and cleaned the maf. Wow was the maf dirty!!! I couldn't believe it. I will be changing the engine coolant temp. sensor tommorrow and then I will fire it up and see what happens. Wish me luck.

  7. #7
    King 0f n00bz shady milkman's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Shepherd, Michigan
    Age
    29
    Posts
    11,775

    blacker than wesleysnipes
    98' trans am

    Quote Originally Posted by brp57 View Post
    Yea I installed the 02 sensors tonight and cleaned the maf. Wow was the maf dirty!!! I couldn't believe it. I will be changing the engine coolant temp. sensor tommorrow and then I will fire it up and see what happens. Wish me luck.
    you might be able to save some money...see if the 02 sensors and cleaned maf fix the problem first

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: DTC P0131 and 0151?
    By fst100 in forum Computer & Tuning
    Replies: 0
    Last Post: 01-16-2012, 04:10 PM
  2. Help: ls1 codes P0131 p0137 p0151 p0157 help please
    By skinypuppy in forum General Help
    Replies: 37
    Last Post: 06-16-2011, 03:09 PM
  3. p0131, p0137, p0151, p0157
    By NE98LS1 in forum General Help
    Replies: 10
    Last Post: 06-07-2011, 09:15 PM
  4. Throwing codes P0151 and P1153
    By 01ws6er in forum General Help
    Replies: 8
    Last Post: 08-13-2008, 09:31 AM
  5. P0131, P0137, P0151, and P0157
    By SuperStock in forum Computer & Tuning
    Replies: 17
    Last Post: 05-12-2008, 10:04 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •