Results 1 to 6 of 6

p/s pump question

This is a discussion on p/s pump question within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; is there anyway of knowing that the pump is going bad w/o just replacing it. I have a suspicion that ...

  1. #1
    Member Camaroride32's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Marathon, Fl
    Age
    28
    Posts
    111

    Black/Silver Stripes
    2000 Trans am Ws6

    p/s pump question

    is there anyway of knowing that the pump is going bad w/o just replacing it. I have a suspicion that the car is having a lil bit of a steering prob making the car drive straight then all of a sudden pull really bad..

  2. #2
    Member C&Cbird's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Oklahoma City, Oklahoma
    Age
    33
    Posts
    450

    Black
    1998 Trans Am

    I've never heard of a power steering pump making a car pull. The only thing thats ever done that to my car is the road or wind.

  3. #3
    Senior Member bigrondownhiller's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Orange County, NY
    Age
    42
    Posts
    2,674

    Black
    1996 Camaro Z28 vert

    check the front end for worn bushings or ball joints. Could also be the tie rod ends.

  4. #4
    Member Camaroride32's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Marathon, Fl
    Age
    28
    Posts
    111

    Black/Silver Stripes
    2000 Trans am Ws6

    new tires, rotors, pads, lines, tie rod ends, allignment........

  5. #5
    Senior Member bigrondownhiller's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Orange County, NY
    Age
    42
    Posts
    2,674

    Black
    1996 Camaro Z28 vert

    What size tires are you running? I know with our shitty roads here my car will tend to wander down the highway when the grooves or ruts are bad. I wouldn't think it would be the pump though, it only pressurizes the system. Is threre any leaks from the rack? With all those parts replaced you have eliminated a lot of things. How are the struts?

  6. #6
    Member Camaroride32's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Marathon, Fl
    Age
    28
    Posts
    111

    Black/Silver Stripes
    2000 Trans am Ws6

    245/45/zr17 275/40/zr17. I kno its not the road because ive driven on the road for along time and it doesent pull and all of a sudden it started pulling..... I havent checked the rack but im pretty sure it doesent leak... and the same w/ the struts im not real sure.. i kno every once in a while if i turn the ac on, something will squeek in the front... im not sure if its the struts squeaking or a pulley or somethin... the power steering pump leaks a tad though because i can see a lil bit of fluid on the alternator below

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Question about removing the EGR and the air pump
    By Big Block Bobby in forum Computer & Tuning
    Replies: 0
    Last Post: 03-25-2012, 10:09 AM
  2. Egr & air pump question
    By Z ROADSTER in forum External Engine
    Replies: 8
    Last Post: 09-01-2009, 03:27 PM
  3. Air Pump Question
    By jamesg1750 in forum General Help
    Replies: 11
    Last Post: 04-22-2009, 02:34 PM
  4. Another Oil Pump Question
    By lvbroham1 in forum Internal Engine
    Replies: 5
    Last Post: 02-09-2008, 12:49 PM
  5. Oil Pump Question
    By 408WS6 in forum Internal Engine
    Replies: 8
    Last Post: 02-10-2006, 11:35 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •