Results 1 to 6 of 6

Oil pressure sensor

This is a discussion on Oil pressure sensor within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; Question???? I tried to change the oil pressure sensor on 2000 LS1. I went to the dealer the sensor they ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    miami
    Posts
    19

    Teal
    95 Camaro

    Oil pressure sensor

    Question???? I tried to change the oil pressure sensor on 2000 LS1. I went to the dealer the sensor they sold me has 2 pins, my old sensor only has 1 pin. I went back to the dealer and they told me there is harness adapter, the new harness adapter has 2 wires, my harness in the car only has 1 wire.

    DOES ANYBODY KNOW WHAT TO DO?

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    miami
    Posts
    19

    Teal
    95 Camaro

    I got 95 Z28 with an LS1 in it.

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    2,725
    Don't know what's going on - I do know there's a difference in the 98 and the99-02 OP sensor part numbers, but don't know about the pins. 98 is 12559781 and other is 12562267. I'd think a "harness adapter" would have 2 pins for the sensor end, and one pin for the car harness???? TTT for you, maybe someone knows for sure...

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    2,725
    Does your old sensor look like this? http://shbox.com/1/op_sensor.jpg

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    miami
    Posts
    19

    Teal
    95 Camaro

    Yeah, actually my oil pressure sensor looks like that one with one wire, but the sensor is in a different part of the block behind the intake. Part number 12559781 is for the sensor that I got from the dealer which has 2 pins. Part number12562267 is for sensor with 4 pins for the newer ls1.

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    2,725
    Is it possible your car was using an LT1 sensor, in the LS1 port since it's a '95?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Oil pressure sensor hints?
    By imflyn in forum General Help
    Replies: 2
    Last Post: 03-15-2007, 10:48 AM
  2. Replies: 3
    Last Post: 01-27-2007, 12:05 PM
  3. Pro ANWR drilling people inside
    By CaptainCaveMan in forum Political / Debate Forum
    Replies: 11
    Last Post: 05-06-2006, 05:14 AM
  4. oil change instructions
    By oneBADDz in forum Almost Anything Goes
    Replies: 8
    Last Post: 04-26-2006, 09:10 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •