Results 1 to 6 of 6

oil 100psi?

This is a discussion on oil 100psi? within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; well like it says, i was driveing my car after i put my new gauges in it got on it ...

  1. #1
    sick & twisted SS 02_slp_ss's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Chambersburg PA
    Age
    29
    Posts
    356

    Black
    2002 SS camaro

    oil 100psi?

    well like it says, i was driveing my car after i put my new gauges in it got on it in 2nd to about 6500 an glanced over an my oil gauge an it was all but 100, is that normal at that high of rpm...... idk if anyone else ran in to this or not

  2. #2
    Super Moderator
    pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mansfield, PA
    Posts
    21,567

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    Not sure how accurate our stock gauges are... but that's a bit on the high side. I see 60 p.s.i. on the highway cruising and usually no less than 40 p.s.i. when idling. I have not yet ripped into an LS1 oil pump, so I do not know if they have a high pressure relief spring setup like SBC pumps had.

  3. #3
    sick & twisted SS 02_slp_ss's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Chambersburg PA
    Age
    29
    Posts
    356

    Black
    2002 SS camaro

    its an auto meter gauge, not the 1 in the dash (i dont really trust them lol) but like i said its all but 90-100 psi at 6500 idk if its anything to worry about, my only question is it push oil out my breathers on my valve covers. hasnt happen yet but dont want it to

  4. #4
    Super Moderator
    pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mansfield, PA
    Posts
    21,567

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    Quote Originally Posted by 02_slp_ss View Post
    its an auto meter gauge, not the 1 in the dash (i dont really trust them lol) but like i said its all but 90-100 psi at 6500 idk if its anything to worry about, my only question is it push oil out my breathers on my valve covers. hasnt happen yet but dont want it to

    Is the stock gauge disconnected? Do you have another gauge you can swap in place of the Auto Meter to see what it reads?

  5. #5
    Exalted Cyclops 67CamaroRSSS's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    San Diego, CA
    Posts
    5,824

    2002 Z28 A4 NBM
    Sadly now demodded :(

    Is the aftermarket gauge electrical or mechanical?

  6. #6
    sick & twisted SS 02_slp_ss's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Chambersburg PA
    Age
    29
    Posts
    356

    Black
    2002 SS camaro

    i still have the stock gauge in it yes never un hooked it, i just put 2 gauges an my a piller (water temp an oil psi) the auto metter is the 1 thats reading 100, the stock i think is close to 80.... but both gauges are electrical an brand new, i have my oil sending unit rite above my oil filter on that peice that comes off if u understanding what im saying i forget what its called. under idle its about 40 on both gauges

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •