Results 1 to 3 of 3

o2 sensors prob?

This is a discussion on o2 sensors prob? within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; So I just replaced my o2 sensors like 3 months ago. Now my car seems to be having the same ...

  1. #1
    Senior Member splitfinger09's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Bartlesville, Oklahoma, United
    Age
    30
    Posts
    1,264

    Bright Rally Red
    2000 Camaro SS #5075 M6

    o2 sensors prob?

    So I just replaced my o2 sensors like 3 months ago. Now my car seems to be having the same trouble again. In first gear it jerks and sputters. I have headers an ls6 manifold and a frost mail tune. Im not throwing any codes yet but theres def a problem. Its like the power just cuts out in the lower rpm range and then at higher speeds it stays steddy. what do you think could cause my o2 sensors to go bad so soon, if thats even the problem. Thanks

  2. #2
    Veteran Hi-Po's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Florida
    Posts
    10,461

    Black
    1999 TA WS.6

    What sensors did you go with? The 13111's have been known to give quite a few people problems, while others say they are good.

    Kinda a crap shoot without any codes, any o recent work performed on the car?

  3. #3
    TunedbyFrost.com Tuner Frost's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Richmond VA
    Posts
    2,415

    LS1.com Sponsor
    GM Tuner

    Jerks and studders are either misfires or very lean conditions. My base MAF curve is about 7% RICHER than stock... but if the MAF has aged poorly it could be reporting low. You can always unplug the MAF (car will set SES light and fail into speed density) and drive for about 10 minutes after the car is fully warm (let any trim learning adapt to the SD arrangement) and see if the problem is gone.

    Past that, there isn't really enough here to make any kind of solid diagnosis. If you are having O2 problems though, they more than likely fail from rich running after misfires than anything else.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. pcm prob i think
    By jasonarthur in forum Computer & Tuning
    Replies: 4
    Last Post: 04-09-2011, 07:00 PM
  2. Idle prob with a 98
    By 98formy in forum Computer & Tuning
    Replies: 15
    Last Post: 11-01-2007, 06:22 PM
  3. Engine Prob # 2
    By jroc in forum General Help
    Replies: 14
    Last Post: 12-03-2006, 08:24 PM
  4. a/c prob help!!!!
    By larryndog in forum General Help
    Replies: 8
    Last Post: 07-25-2006, 01:17 AM
  5. some electral prob
    By Vette LS-1 in forum General Help
    Replies: 13
    Last Post: 04-09-2006, 09:46 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •