Results 1 to 10 of 10

o2 sensors not hooked up after insall

This is a discussion on o2 sensors not hooked up after insall within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; i was just wondering where to look to see if they are plugged in.......the scanner says drivers side #1......

  1. #1
    Yo Da Lin The Valley..... astyles's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    here
    Posts
    3,693
    2001

    o2 sensors not hooked up after insall

    i was just wondering where to look to see if they are plugged in.......the scanner says drivers side #1...

  2. #2
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,468

    98 Formula
    06 duramax

    The plug comes in from above the K-member if I remember correctly. Should be pretty easy to check. Just look at the front O2 and see if it's plugged in or not.

  3. #3
    Senior Member Redphoenix1998's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    NorCal
    Age
    35
    Posts
    1,876

    RED
    1998 Pontiac Trans AM

    Very easy to check, you'll see the connector, just follow the sensor to the proper wire connector. If it is connected, might be the O2 is bad

  4. #4
    Member SSpdDmon's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Farmington, MI
    Age
    36
    Posts
    332

    SOM
    '01 Camaro SS

    Yup, the plug for the front driver's O2 sits on top of the k-member right next to the oil pan. You can get away with driving without O2 sensors for a little bit (yes - even the front ones). So, don't worry too much. I wouldn't do it too long though. But generally speaking, the tune from the factory comes rich enough to keep you safe.

  5. #5
    Yo Da Lin The Valley..... astyles's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    here
    Posts
    3,693
    2001

    thanks guys! i re-did the scan and it says bank 1 sensor 2 no activity.......so i'll make sure it is hooked up and if it is i guess i'll change it

  6. #6
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,468

    98 Formula
    06 duramax

    bank 1 sensor 2 is your drivers side rear sensor and not the front.

  7. #7
    Yo Da Lin The Valley..... astyles's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    here
    Posts
    3,693
    2001

    cool i thought so

  8. #8
    Yo Da Lin The Valley..... astyles's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    here
    Posts
    3,693
    2001

    damn that back sensor is not easy to hook up! i finally had to use some hemostats to hold the plug still so i could plug it in.

  9. #9
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,468

    98 Formula
    06 duramax

    Glad you got her all fixed up. Hmmmmm hemostats huh? I'm guessing you're not a doctor.

  10. #10
    Yo Da Lin The Valley..... astyles's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    here
    Posts
    3,693
    2001

    Quote Originally Posted by 0rion View Post
    Glad you got her all fixed up. Hmmmmm hemostats huh? I'm guessing you're not a doctor.
    lol.........hazy past

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •