Results 1 to 10 of 10

o2 sensors

This is a discussion on o2 sensors within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; I went to autozone and they said both front 02 senors were bad. I just replaced the bank 2 sensor ...

  1. #1
    Junior Member ls1_02's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Texas
    Posts
    85

    RED
    94' Z28

    o2 sensors

    I went to autozone and they said both front 02 senors were bad. I just replaced the bank 2 sensor 1 yesterday....(the thread was stripped and it wouldn't thread all the way in) but it seemed to be working fine. I have never replaced bank 1 sensor 1... I was wondering what would cause it to go out so quickly(it was a bosch o2 sensor) it was running pretty rich before I deleted the rear o2's would that cause the front o2's to go bad?

  2. #2
    Life in the Fast lane sunsetorangess's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Bragg NC
    Posts
    2,835

    Met. Sunset Orange
    01 SS

    If its leaking from the bung or befor the sensor then it will throw a code.
    If you have headers its a possiblity, i ran my old 02's for about 20 miles and both of them fouled out because of the ceramic flaking off, replaced them and was good to go.
    J
    2001 SS, Its not the car its the Driver that matters....

  3. #3
    Junior Member ls1_02's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Texas
    Posts
    85

    RED
    94' Z28

    no headers yet.... possible leaking bung on right bank 2 s1....would runnig rich foul the front o2's... should I go with ac delco o2 sensors?

  4. #4
    Junior Member ls1_02's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Texas
    Posts
    85

    RED
    94' Z28

    I replaced both o2 sensors and the car still bogs down when you accelerate hard but if you roll into the throttle it doesn't bog down! any ideas? its doesn't seem to be throwing any codes either?

  5. #5
    Junior Member ls1_02's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Texas
    Posts
    85

    RED
    94' Z28

    could it be the mass airflow sensor? I removed the screen.

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    2,725
    See if any codes come back after a few ignition/drive cycles. What were the original codes when auto zone said both front sensors were bad? Great free service they provide reading codes but can't always trust the person reading them knows what's going on - both precat sensors throwing codes at the same time could be a symptom of something else going on - dirty MAF, vacuum leak, etc.

  7. #7
    Life in the Fast lane sunsetorangess's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Bragg NC
    Posts
    2,835

    Met. Sunset Orange
    01 SS

    Quote Originally Posted by ls1_02 View Post
    could it be the mass airflow sensor? I removed the screen.
    What codes are you throwing right now? Right them down and post them up. When you removed the screen did you damage any of the wires on the inside?
    Clean it with maf cleaner?
    J

  8. #8
    Junior Member ls1_02's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Texas
    Posts
    85

    RED
    94' Z28

    I changed the fuel filter and it ran great for 3 hours or so I was able to open it up at any rpm range... then it started doing the bogging shit and the ses light is back on. sounds like trash in the fuel tank? could it be anything else?

  9. #9
    Member
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    142
    Want a new car

    Did you have the cats checked? I had a cat go out and it must have caused the o2 sensor to go bad too. The cat got changed under manufacture warrenty because there was a recal or something but the sensor was bad also.

  10. #10
    Junior Member ls1_02's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Texas
    Posts
    85

    RED
    94' Z28

    no cats

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. O2 sensors
    By c5z28 in forum Computer & Tuning
    Replies: 27
    Last Post: 10-06-2010, 02:35 PM
  2. O2 sensors
    By Soltakr in forum External Engine
    Replies: 19
    Last Post: 05-20-2008, 10:09 PM
  3. 02 sensors
    By 02sscamaro in forum General Help
    Replies: 25
    Last Post: 04-16-2008, 05:02 AM
  4. Should I buy new sensors?
    By EastTNZ28 in forum General Help
    Replies: 0
    Last Post: 06-15-2007, 10:14 PM
  5. 02 sensors
    By 35thAnniZ28 in forum Camaro / SS
    Replies: 3
    Last Post: 05-01-2007, 04:20 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •