Results 1 to 5 of 5

O2 Sensor

This is a discussion on O2 Sensor within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; Hey fellas, Hope everyones Thanksgiving was great! Quick question does anyone know where the first O2 sensor is located on ...

  1. #1
    Member Promise517's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Atlanta, GA
    Age
    36
    Posts
    183

    Black
    2001 WS6

    O2 Sensor

    Hey fellas, Hope everyones Thanksgiving was great! Quick question does anyone know where the first O2 sensor is located on the 98 V6 model Camaro?

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    2,725
    If I'm not mistaken thinking the 3.8 has two pre-cat sensors, one on each bank - then another post-cat sensor? The code will tell you which sensor it is, sensor one is precat but need to know which bank (driver or passenger side).

  3. #3
    Member ls1speedster's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Bethany, IL
    Posts
    325

    black
    2002 trans am

    Seen many people on here have low voltage to the oxygen sensors..
    im throwing codes both banks low voltage

    was told to check all the wires..which i am ganna do..but have heard then that may not even be the problem if all look secure..

    is there any other problem that this could be from...dont want to replace them if it is not the problem...

    dont know if this is the same problem u have...but many inquiring minds have the same problem...
    may help us both out

  4. #4
    Member Promise517's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Atlanta, GA
    Age
    36
    Posts
    183

    Black
    2001 WS6

    Well there is a story on this headache so I will try to make it quick for reading sake. I used QT gas for the last two years, about a mouth ago I had some fuel issues and after horror story after horror story come to find out it was a fuel injector (Cyr 5) that happened out of town. A few days later had the same problem now it's injector 6, I am working with QT to resolve the issue with the cost of repair since they guarantee their gas. All that being said I am getting a bank 1 O2 sensor error and I am hoping that is not the cat, but as after as what is doing, when I punch it, there is hesitation and my gas mileage has it a low. Under normal driving every now and then the car feels like it wants to stall. It may be related to the issue with the remaining injectors however I just want to cover all my bases.

  5. #5
    Member Promise517's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Atlanta, GA
    Age
    36
    Posts
    183

    Black
    2001 WS6

    OBDII
    Error code: P0420
    Catalyst Efficiency
    Below Threshold
    (Bank 1)

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: 02 sensor bank 1 sensor 1-Is this drivers side or Passenger
    By cballweg in forum General Help
    Replies: 4
    Last Post: 01-15-2012, 11:44 AM
  2. Question: Reading trans temp stock sensor vs aftermarket sensor in pan
    By senicalj4579 in forum Computer & Tuning
    Replies: 1
    Last Post: 03-29-2011, 08:41 AM
  3. Knock Sensor/Oil Pressure Sensor Issue
    By Slow '99 in forum External Engine
    Replies: 1
    Last Post: 04-04-2007, 09:28 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •