Results 1 to 7 of 7

Is this normal

This is a discussion on Is this normal within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; I installed a SLP airlid on my lunch break. It was a bitch gettin that MAF in the tube! Anyhoo, ...

  1. #1
    Impounded
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Dallas, TX
    Age
    38
    Posts
    129

    Pewter
    2000 Firehawk #506 A4

    Is this normal

    I installed a SLP airlid on my lunch break. It was a bitch gettin that MAF in the tube! Anyhoo, I get everything installed and plugged back in and when I start the car, it's stumbling and running around 300-400 rpm's. I sit for about a minute and it kinda comes back around to 800 or so. I didn't get to really drive it, just up the block and back. Seems ok? Does it take the computer a few minutes to relearn the readings and stuff? My filaments in my MAF looked ok when I put it in. I did break off a little piece of plastic on my IAT sensor at the tip, i think it was kind of a protector or something (there's 2 of them, L shaped), but the sensor itself looked alright. Just curious. Thanks!

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    2,725
    If you disconnected the battery for a while sometimes the idle will need to relearn. If the IAT got damaged it'll throw a code. Give it a few ignition cycles and see if it throws the SES light.

  3. #3
    Detailing + Design third_shift|studios's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Cincinnati, OH ish
    Posts
    21,707

    My life is a
    Ben Stiller movie.

    the busted IAT is pissed....what happens if you rev it?

  4. #4
    Impounded
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Dallas, TX
    Age
    38
    Posts
    129

    Pewter
    2000 Firehawk #506 A4

    it revved fine, but then bogged down again. but that was when i first started it. after a minute or two it kinda "woke up" and seemed to be normal. I get off at 5, so I'll see then if it is still acting funny or not. There is an auto zone about a tenth of a mile from me. I might just get a new IAT sensor since they're cheap, just to be safe.

  5. #5
    Member 89LX's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    East Coast North Carolina
    Posts
    429

    Navy
    2000 Z28 M6

    Normal

    Sounds normal to me. It will relearn itself...sometimes takes a few normal pulls and a lap around the block or two.
    2000 Z28 M6, SLP Lid, SLP Bellows, SLP UD,
    P&P Maf, TB By-Pass, PS Shorties, LS6 Intake, FAST 78mm TB, Hooker CB, Hurst Billet, Front Tower Brace, small 218/218....527/527....114 cam.
    337rwhp/348rwtq

  6. #6
    Impounded
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Dallas, TX
    Age
    38
    Posts
    129

    Pewter
    2000 Firehawk #506 A4

    Cool. I thought I'd heard that before about the LS1 having to relearn idle and stuff. I don't remember my LT1 doing that when I installed my CAI

  7. #7
    Impounded
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Dallas, TX
    Age
    38
    Posts
    129

    Pewter
    2000 Firehawk #506 A4

    Ok, everything is good. Drove home and it was normal. Actually a little better with the lid. Sorry for being so noobish!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Is it normal...?
    By 1MileCrash in forum Manual Transmission
    Replies: 14
    Last Post: 04-11-2007, 06:02 PM
  2. normal?
    By 01SOMSS! in forum Internal Engine
    Replies: 9
    Last Post: 01-23-2007, 06:08 AM
  3. Poly trany mount smells...is this normal?
    By Z28er in forum Manual Transmission
    Replies: 1
    Last Post: 12-15-2006, 02:38 PM
  4. Spark knock normal?
    By jag42420 in forum General Help
    Replies: 5
    Last Post: 10-16-2006, 04:10 AM
  5. normal running temperature??
    By adham in forum General Help
    Replies: 5
    Last Post: 10-08-2006, 02:51 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •