Results 1 to 12 of 12

noise after i floor it past 3500rpm

This is a discussion on noise after i floor it past 3500rpm within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; First T/A that i own, ive had it for 2months and ive notice that everytime i rev my engine past ...

  1. #1
    Member ls1nightrider's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    richmond
    Posts
    140

    black
    2000 trans am

    noise after i floor it past 3500rpm

    First T/A that i own, ive had it for 2months and ive notice that everytime i rev my engine past 3500rpm i hear it a "strange" noise for the rest of the ride...its up front not sure where its coming from but it gets louder as im making a turn.
    is this normal??

  2. #2
    Electrical Engineer KMdef9's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    North of the Motorcity
    Posts
    2,611

    Custom Swirly Black
    2001 WS6 M6

    Is it consistent with speed or Rpm?

  3. #3
    Member ls1nightrider's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    richmond
    Posts
    140

    black
    2000 trans am

    Rpm, im new to this car so im not sure how to narrow it down.

  4. #4
    Junior Member Chrisrip's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Nogales
    Posts
    27

    pewter
    99 z28 M6

    Have you checked your power steering fluid?

  5. #5
    Member ls1nightrider's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    richmond
    Posts
    140

    black
    2000 trans am

    Last time i checked it was 2000miles...will check it again

  6. #6
    Junior Member Chrisrip's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Nogales
    Posts
    27

    pewter
    99 z28 M6

    Rev it up till it makes noise and check if the fluid has bubbles. Happened to me in my 94 cuz air was getting sucked in

  7. #7
    Member ls1nightrider's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    richmond
    Posts
    140

    black
    2000 trans am

    Its a purring noise, as if the engine was working to hard...not sure
    But thanks il check it out tomorow when i get the chance. Makes sence though

  8. #8
    Electrical Engineer KMdef9's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    North of the Motorcity
    Posts
    2,611

    Custom Swirly Black
    2001 WS6 M6

    Check your belts for wear. See if you tell its coming from a specific pulley, one of them could be going bad.

  9. #9
    Senior Member Too Fast's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Indianapolis
    Age
    54
    Posts
    5,170

    Black
    2000 WS6 6spd Hooker LT

    +1 on PS fluid being low.

  10. #10
    Member ls1nightrider's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    richmond
    Posts
    140

    black
    2000 trans am

    Thanks everyone...this site can save a lot of money and time... GREAT

  11. #11
    Senior Member Too Fast's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Indianapolis
    Age
    54
    Posts
    5,170

    Black
    2000 WS6 6spd Hooker LT

    Now. Where did the fluid go? Check your rack and pinion. The hoses start leaking as they get 12 years old also.

  12. #12
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    Check the bellowsas well. The rubber boots on the rack can collect p/s fluid when the seals fail. Poke a small hole in the boots and see if any fluid drains out. If you see fluid, there's your leak.


    extreme dimensions, driveshaft shop, harrop, hid(35watt/6k) lows, hurst, k&n, led fogs, maverick man, mishimoto, nitto, revshift, slp, stern st-1, smoked sidemarkers, whiteline poly radius rod bushings

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Tom Clancy Past away
    By SMWS6TA in forum Almost Anything Goes
    Replies: 5
    Last Post: 10-02-2013, 06:10 PM
  2. past and present
    By jdcws6 in forum Member's Rides
    Replies: 4
    Last Post: 06-04-2012, 09:41 PM
  3. this past Christmas
    By cuervo25_1 in forum Almost Anything Goes
    Replies: 7
    Last Post: 02-04-2011, 09:25 AM
  4. Help: weird noise when putting it to the floor.
    By mikemurray13 in forum Camaro / SS
    Replies: 9
    Last Post: 10-14-2008, 01:08 PM
  5. Just got it this past weekend
    By turboz28 in forum Member's Rides
    Replies: 18
    Last Post: 12-13-2007, 08:40 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •