Results 1 to 4 of 4

No start fuel pump problem

This is a discussion on No start fuel pump problem within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; Hey guys I'm new to this site and here because I have ran into a problem I can't figure out. ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2017
    Location
    Brandon,ms
    Posts
    1

    No start fuel pump problem

    Hey guys I'm new to this site and here because I have ran into a problem I can't figure out.
    1998 z28 Camaro
    Ls1

    I just put a new motor in my car and everything was going great until one day I went to crank my car and it wouldn't start and my gauges started going crazy and a day or two passed and now my fuel pump will not prime but my car turns over and I cannot read my ecu.
    I have checked:
    Fuel relay
    All fuses
    Replaced fuel pump
    Replaced battery
    Checked harness for broke or bad wires
    Power going to the pump
    Security light goes off after a few seconds
    No check engine light

    Any help would be greatly appreciated!! Thank you!

  2. #2
    Moderator 35th-ANV-SS's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Wherever life takes me
    Posts
    12,464

    Red
    02 35th LE Camaro SS

    So you have power at the actual pump, but the pump doesn't kick on when you turn the key?

    Sent from my SM-G955U using Tapatalk
    It's on jackstands.

  3. #3
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    10,478

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/a little mods...

    check the grounds?
    ECM harness tighten?

  4. #4
    Super Moderator
    pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mansfield, PA
    Posts
    21,547

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    Did everything swap over utilizing the '98 harness, or did you retrofit a newer engine and harness into your car? The '98 has a "one year only" PCM and there are apparently some differences. Like Scott mentioned, a disconnected or faulty ground can wreak havoc with electrical components. How about the ground on the back of the driver side head?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Still wont start after fuel pump install
    By OneFastZ in forum General Help
    Replies: 54
    Last Post: 08-10-2015, 08:31 AM
  2. Ls1 won't start/ just replaced fuel pump
    By Bigjames25 in forum General Help
    Replies: 7
    Last Post: 10-09-2013, 10:02 PM
  3. Help: changed fuel pump still wont start
    By izzhemp in forum General Help
    Replies: 10
    Last Post: 12-30-2011, 05:49 PM
  4. New fuel pump, drove it, then wouldn't start
    By GottaHaveLS1 in forum General Help
    Replies: 10
    Last Post: 07-02-2008, 08:43 PM
  5. Fuel Pump Pump Problem?????? Help!
    By undertakersT/A in forum General Help
    Replies: 4
    Last Post: 04-24-2006, 10:55 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •