Results 1 to 6 of 6

no spark!

This is a discussion on no spark! within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; I have a '01 SLP. It Cranks, no 12V on the pink wire at the coil. Both inj1 and inj2 ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Albany, OR
    Posts
    6

    dark blue
    2001 Camaro SS SLP

    no spark!

    I have a '01 SLP. It Cranks, no 12V on the pink wire at the coil. Both inj1 and inj2 fuses good. Tried both sides of the fuse holders nothing. What feeds these fuses? IGN relay picks and I have 60 psi on the fuel rail. I just don't know what's ahead of these fuses. I need 12V on that part of the 4 wire connector on the coil (in the run position) before I look for the ign ctrl sig from the PCM. Security light is not on either. Any help would be appreciated.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    2,725
    Gearchatter diagnostics for a crank/no start says to also probe both sides ENG CTRL, ENG SEN and A/C CRUISE - if nothing, go to ignition relay diagnostics, there's a wiring diagram in this link www.gearchatter.com/viewtopic8933.php

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Albany, OR
    Posts
    6

    dark blue
    2001 Camaro SS SLP

    Thank you so much for the print! Interestingly enough I did test the Ignition Relay. I will let you know what I find.

  4. #4
    Sold: LS1 '85 El Camino ls1camino's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Laurel, Maryland
    Posts
    4,977

    2000 Grand Prix GTP
    2000 Trans Am WS6 M6

    I'm having the exact same problem with Nymphadora...

  5. #5
    Sold: LS1 '85 El Camino ls1camino's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Laurel, Maryland
    Posts
    4,977

    2000 Grand Prix GTP
    2000 Trans Am WS6 M6

    Sorta an afterthought...are there any fuse boxes I'm missing besides the three (two that are front drivers side under the hood and the one under the dash)?

  6. #6
    Sold: LS1 '85 El Camino ls1camino's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Laurel, Maryland
    Posts
    4,977

    2000 Grand Prix GTP
    2000 Trans Am WS6 M6

    Well...found out it was a bad Ignition Relay...a fucking $12 fuse caused me all this hassle...wtf...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Enerpulse Pulstar Spark Plugs - Supersize Your Spark
    By Ed Blown Vert in forum Firebird / WS6
    Replies: 0
    Last Post: 03-15-2013, 10:00 PM
  2. spark gap 02' 5.7l
    By johnfin in forum Firebird / WS6
    Replies: 6
    Last Post: 09-19-2012, 06:18 PM
  3. What kind of oil 5w30& spark plugs&spark plug wire
    By ROMERO98Z28 in forum General Help
    Replies: 20
    Last Post: 09-01-2009, 02:50 PM
  4. NGK Spark Plugs - Combo Deal - MSD 8.5mm Super Conductor Spark Plug Wires, 1998-2002
    By Stealthperf.com in forum Sales and Group Purchases from our Great Sponsors!
    Replies: 1
    Last Post: 01-16-2006, 01:18 PM
  5. No spark
    By 70 camaro in forum General Help
    Replies: 2
    Last Post: 01-14-2006, 01:31 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •