Results 1 to 6 of 6

no oil pressure

This is a discussion on no oil pressure within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; i need help! i have an 01 z28 with 150000 miles. at about 147000 i pulled the motor out and ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Park Hills, Missouri
    Age
    27
    Posts
    21

    Black
    01 Z28 camaro

    no oil pressure

    i need help! i have an 01 z28 with 150000 miles. at about 147000 i pulled the motor out and had new main, rod, and cam bearings put in as well as a new cam and new rings. i changed the oil ever 1500 or so to be safe and recently my oil pressure went from about 40psi and idle to about 25psi and i got worried so i changed my oil and it still does it and today i put an even bigger cam in it and went to the gas station after the install to get gas and realized my check guages light was on and i had no oil pressure at all. i run valvoline 5w 30. could it be my oil pump or cam bearings? it builds pressure as you rev it but idles at about 0. like i said the bearings only have about 4 or 5 thousand on then. can i get some help please. thanks

  2. #2
    Senior Member Danger731's Avatar
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Indy
    Posts
    6,712
    clogged pickup ?

    Bad main bearings...

  3. #3
    Single Malt rbob93's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Ft. Lauderdale, FL
    Age
    69
    Posts
    2,707

    Sebring Silver
    2000 CamaroSS

    Bad O-ring?

  4. #4
    ʢ ൧ ൨ ൩ ൪ ൫ ൬ ൭ ൮Ր Ց Ւ Փ Smittro's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Pittsburgh
    Posts
    9,965

    White
    2008 Hummer H3

    Quote Originally Posted by rbob93 View Post
    Bad O-ring?
    Oh yeah I forgot sometimes the O-ring splits or gets forgotten. One of the other threads talked about this.
    Last edited by Smittro; 03-24-2009 at 12:49 PM.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Park Hills, Missouri
    Age
    27
    Posts
    21

    Black
    01 Z28 camaro

    is there a way to hook up a pressure tester without using the stock oil pressure sending unit hole? cuz my guage is also bouncing around and i read in another thread that it could be bad connection or somethin and i would like to check the cheapest problems first.

  6. #6
    Veteran Hi-Po's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Florida
    Posts
    10,461

    Black
    1999 TA WS.6

    Did you have the oil pick up tube off? Sounds like a pinched o-ring. Very easy to screw up.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: oil pressure
    By Z28boy2000 in forum General Help
    Replies: 16
    Last Post: 07-14-2009, 08:32 AM
  2. Help: Oil pressure goes down!??
    By 98T/A.SNAKEATER_ in forum General Help
    Replies: 15
    Last Post: 11-02-2008, 07:08 AM
  3. Replies: 3
    Last Post: 04-01-2006, 04:59 PM
  4. Looking for gauges! nitrous pressure, fuel pressure!
    By texasss in forum Parts Wanted / Trade
    Replies: 2
    Last Post: 10-29-2005, 10:05 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •