Results 1 to 13 of 13

no dash lights or gauges

This is a discussion on no dash lights or gauges within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; Hey i have a 2000 trans am. i just put a new amp and radio in. now all of the ...

  1. #1
    Member twoolley08's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    michigan
    Posts
    170

    black
    2000 trans am

    Angry no dash lights or gauges

    Hey i have a 2000 trans am. i just put a new amp and radio in. now all of the sudden the rpm mph and mileage gauges stopped working along with the back lights, and the electronic trunk. i put the stock radio back in and that does not work, nor do the gauges. i put the aftermarket radio in and it works fine but the gauges and trunk dont. any ideas??? oh ya the fuses are all the. i checked them all with a test light, and pulled all out to visualy check them

  2. #2
    Member
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    SATX
    Posts
    847

    Pewter
    2000 Trans Am

    Quote Originally Posted by twoolley08 View Post
    Hey i have a 2000 trans am. i just put a new amp and radio in. now all of the sudden the rpm mph and mileage gauges stopped working along with the back lights, and the electronic trunk. i put the stock radio back in and that does not work, nor do the gauges. i put the aftermarket radio in and it works fine but the gauges and trunk dont. any ideas??? oh ya the fuses are all the. i checked them all with a test light, and pulled all out to visualy check them
    Wow i have the same problem but after an HID kit install, Please someboyd keep us posted!

  3. #3
    Bone it like you own it FORD RECOVERY EXPERT's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    TEXAS... U mad?
    Posts
    6,158

    Black / Stryker Blue
    2K WS.6/ 2K9 G8GT

    sounds like we blew a fuse or crossed a wire somewhere...

    I would put back to stock, and see if they work again, then double check my re-install...

  4. #4
    Member
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    SATX
    Posts
    847

    Pewter
    2000 Trans Am

    Quote Originally Posted by FORD RECOVERY EXPERT View Post
    sounds like we blew a fuse or crossed a wire somewhere...

    I would put back to stock, and see if they work again, then double check my re-install...
    Unfortuantley Thats the least of it now my Intrument cluster doesnt work, except for oil and volts, and my radio, you can see the vids I posted on my help problem with cluster PCM and BCM post.

  5. #5
    Bone it like you own it FORD RECOVERY EXPERT's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    TEXAS... U mad?
    Posts
    6,158

    Black / Stryker Blue
    2K WS.6/ 2K9 G8GT

    I meant you may have interfered with these circuts while installing the new stuff...

  6. #6
    Member twoolley08's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    michigan
    Posts
    170

    black
    2000 trans am

    yea i put the stock radio back in right after that and nothing. but the orange wire at the radio harness has no power, i checked the same orange wire at the fuse block and its live. but i dont see how that would affect the rpm speedo and mileage only.

  7. #7
    Bone it like you own it FORD RECOVERY EXPERT's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    TEXAS... U mad?
    Posts
    6,158

    Black / Stryker Blue
    2K WS.6/ 2K9 G8GT

    try (for shits and giggles) removing, then reinstalling the cluster...

  8. #8
    Member twoolley08's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    michigan
    Posts
    170

    black
    2000 trans am

    yep....tryed that to the same day...

  9. #9
    Senior Member bigrondownhiller's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Orange County, NY
    Age
    42
    Posts
    2,674

    Black
    1996 Camaro Z28 vert

    Did you use a wire adapter harness or cut and splice the wires?

  10. #10
    Member twoolley08's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    michigan
    Posts
    170

    black
    2000 trans am

    wiring harness, i found out it could be the body control modual now, it just needs to be reprogrammed the guy was saying. he said the car thinks something has been stolen and shut the shit down on me since the anti theft was not deactivated. if the body control modual hasnt been blown it can be reprogrammed, if its blown i will be $400 to $700 to fix it.

  11. #11
    Senior Member bigrondownhiller's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Orange County, NY
    Age
    42
    Posts
    2,674

    Black
    1996 Camaro Z28 vert

    changing the stereo should have no effect on the bcm. The radio has a theftlock built into it. I checked some schematics and the pwr accy fuse also controls the guages. Does your cigarette lighter work? Also check to make sure the brown and grey wire on the stereo harness aren't connected to anything. Are all the other lights on your car working like the brake, blinkers and headlights? Do your window and locks work?

  12. #12
    Member
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    SATX
    Posts
    847

    Pewter
    2000 Trans Am

    I think it makes sense. because if the RPM, spedo, temp, and fuel arent getting power. In my case I dont get power to the radio, to the cluster (except oil, and volts) and to the odometer. also I cant activate my alarm. when I hit the lock on the fob it only beeps once as it was armed already. Im luck I got the car to start.

  13. #13
    Member twoolley08's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    michigan
    Posts
    170

    black
    2000 trans am

    ha same here, my temp just went out today, the dealer i went to said it will be about $100 to reprogram it and about an hour long. if i didnt fry the box

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help! Dash lights off & when headlights on radio lights off
    By BlackWS6TA in forum Firebird / WS6
    Replies: 2
    Last Post: 07-20-2012, 11:39 AM
  2. Replies: 0
    Last Post: 09-07-2010, 05:25 AM
  3. No running lights, dash lights
    By 77k5 in forum General Help
    Replies: 10
    Last Post: 01-07-2010, 12:35 PM
  4. new radio no dash gauges now
    By twoolley08 in forum Stereo and Electronics
    Replies: 0
    Last Post: 07-20-2008, 07:42 AM
  5. White Dash w/Blue Gauges
    By Castle in forum General Help
    Replies: 14
    Last Post: 06-04-2007, 09:25 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •