Results 1 to 11 of 11

new noise

This is a discussion on new noise within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; new noise on my 2000 ws6 it almost sounds like a metal fan blade hitting the shroud if my car ...

  1. #1
    Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    jupiter fl.
    Posts
    152

    white
    2000 trans am

    Unhappy new noise

    new noise on my 2000 ws6 it almost sounds like a metal fan blade hitting the shroud if my car had one. at first I thought it was my cat but it doesn't do it when the car is in neutral which makes me think its the tranny { auto) the sound gets quicker and louder as u exselarate it gets a little quitter when it shifts from 1st to 2nd and even more when 2nd to 3rd.. any ideas

  2. #2
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    Does it make the noise in drive while at a stop? I only ask as it could be your driveshaft rubbing against the trans tunnel, exhaust or torque arm. Which could be the trans mount or motor mounts. We need more info.

  3. #3
    Super Moderator
    pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mansfield, PA
    Posts
    21,576

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    Either something is rubbing on the driveshaft, you might have a brake shield that got bent, or something has come loose on a brake caliper.

  4. #4
    Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    jupiter fl.
    Posts
    152

    white
    2000 trans am

    O.K it makes the noise even when the car isn't moving,i truly believe that its in the tranny cause it goes away when I put in neutral its sounds like a tapping ,just wondering if theres a cammon problem with ower auto transmissions that I should know about before I take it to a shop. maybe this info helps that it has a hyper tec tune in it set for street strip. sorry for the spelling no spell check

  5. #5
    Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    jupiter fl.
    Posts
    152

    white
    2000 trans am

    how do I delete a post I put this in the wrong forum (two of the same posts ) one in ws6 and one in gen. help gessing should have put it in ws6 first

  6. #6
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    Tapping? I'm thinking your trans mount may have collapsed or broken. Have you checked under your car to see if the driveshaft is contacting anything?

  7. #7
    Super Moderator
    pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mansfield, PA
    Posts
    21,576

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    ^^ Agree. Could even be the exhaust hitting when the transmission engages and things tip a bit with the torque.

  8. #8
    Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    jupiter fl.
    Posts
    152

    white
    2000 trans am

    here it is guys my new noise is one bolt broke off the flex plate to torque converter an another got remeed out because it came loose. so new flex plate rebuilt torque converter, arp bolts,rear main seal kit,labor total 1200 bucks

  9. #9
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    10,511

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/a little mods...

    Ouch....that hurts....

  10. #10
    Super Moderator
    pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mansfield, PA
    Posts
    21,576

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    I have a stock flex plate and converter off our '02 if you are interested...

  11. #11
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    Damn. That sucks.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. LS1 noise?
    By rafael707 in forum General Help
    Replies: 11
    Last Post: 06-28-2012, 08:58 PM
  2. noise
    By texas twister in forum Automatic Transmission
    Replies: 2
    Last Post: 03-21-2009, 05:44 PM
  3. '01 M6 Noise
    By T/Aboo in forum Manual Transmission
    Replies: 4
    Last Post: 10-09-2007, 05:49 AM
  4. Noise that I can't get rid of!!!!
    By SilentStriker07 in forum Suspension and Handling
    Replies: 1
    Last Post: 02-14-2007, 08:58 AM
  5. Bad Noise.
    By csess in forum Firebird / WS6
    Replies: 2
    Last Post: 02-11-2007, 06:30 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •