Results 1 to 8 of 8

need some help

This is a discussion on need some help within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; 02 ss idle miss just did plugs wires fuel filter cars runs fine but misses at idle. it has 42,000 ...

  1. #1
    Junior Member 2000 ss's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    ny
    Posts
    48

    need some help

    02 ss idle miss just did plugs wires fuel filter cars runs fine but misses at idle. it has 42,000 miles. can a coil pack be weak and not show a check engine light?? does anyone know what to check??

  2. #2
    Senior Member Orcus79's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Canada
    Age
    37
    Posts
    1,346

    black
    2002 WS6

    recheck the seating of all the plug wires

  3. #3
    Senior Member Tyler_LS1's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Canby, Oregon
    Age
    28
    Posts
    2,121

    Pewter
    1999 Camaro SS-M6 #1775

    Quote Originally Posted by Orcus79 View Post
    recheck the seating of all the plug wires


    yep yep!

  4. #4
    Member 89LX's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    East Coast North Carolina
    Posts
    429

    Navy
    2000 Z28 M6

    Coil Packs

    Coil Packs will cause a very noticeable miss particularly under load (seldom @ idle as been my experience) and for the most part either work or don't. Check your wires as said...unless you have been doing some engine work in that area I doubt they are loose. You might need plugs at 40+K as its not unheard of.
    2000 Z28 M6, SLP Lid, SLP Bellows, SLP UD,
    P&P Maf, TB By-Pass, PS Shorties, LS6 Intake, FAST 78mm TB, Hooker CB, Hurst Billet, Front Tower Brace, small 218/218....527/527....114 cam.
    337rwhp/348rwtq

  5. #5
    Member SSpdDmon's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Farmington, MI
    Age
    36
    Posts
    332

    SOM
    '01 Camaro SS

    Coil pack wires "pop" twice when reinstalled where as you'll only hear one "pop" when you slip the wire over the spark plug.

  6. #6
    Junior Member 2000 ss's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    ny
    Posts
    48
    it had a miss with old plugs and wires i checked wires all goodjust bought the car from dealer it was well cared for no mods at all. so???????????

  7. #7
    Member SSpdDmon's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Farmington, MI
    Age
    36
    Posts
    332

    SOM
    '01 Camaro SS

    Original battery?

  8. #8
    MOTOR CITY MARO' SSTODD's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    LIVONIA,MICHIGAN
    Age
    50
    Posts
    786

    PEWTER
    2000 CAMARO SS #3821

    Verify the wires with an ohmmeter because it is possible to have a bad (new wire).

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •