Results 1 to 4 of 4

need help with starting problem

This is a discussion on need help with starting problem within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; I have a wierd starting problem in my 94 z28. If you try to start the car cold it wont ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    washington
    Posts
    9

    white
    94 camaro

    need help with starting problem

    I have a wierd starting problem in my 94 z28. If you try to start the car cold it wont turn over as if the battery was dead but if you turn it on and off really fast repeatedly it will eventually start. But once it starts and warms up it will start right back up with no problems. Any ideas what could be causing this. Someone had a vague idea that it might have something to do with the ignition cylinder. Does this sound like it could be the problem and does anybody know how to test it? Thanks.

  2. #2
    Just another Joe Eagle's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    NW Chitown
    Posts
    757

    Pewter
    2002 WS6

    Yep, sounds like your passkey/VATS needs help. Is your key really old? How does the resistor look? Is the cylinder heavily worn? Autozone sells cyl&key replacements for about $60...

    -Eagle

  3. #3
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,468

    98 Formula
    06 duramax

    not sure on the obd1 cars but on the obd2 cars vats disables the starter so it wouldn't try to start.

    Start simple first. Clean the battery connections and make sure everything is good and tight. Check the ends of your battery cables and make sure they're not corroded also.

  4. #4
    Just another Joe Eagle's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    NW Chitown
    Posts
    757

    Pewter
    2002 WS6


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 98 TA Monsoon Sound problem? Any guesses?
    By klepp1214 in forum Stereo and Electronics
    Replies: 11
    Last Post: 05-08-2007, 09:19 AM
  2. Dome light and alarm problem - HELP!!
    By Red GTO in forum GTO
    Replies: 5
    Last Post: 04-12-2007, 04:31 PM
  3. Please Help With My Problem
    By my00blackta in forum Computer & Tuning
    Replies: 15
    Last Post: 11-29-2006, 02:38 PM
  4. Starting problem
    By ddouds2000 in forum General Help
    Replies: 9
    Last Post: 10-30-2006, 06:30 PM
  5. Very Strange Gauges Problem
    By Friptzap in forum General Help
    Replies: 4
    Last Post: 09-18-2006, 06:19 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •