Results 1 to 9 of 9

Need help reading codes

This is a discussion on Need help reading codes within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; I have the SES(service engine soon) light and the SVS(service vehicle soon) light on in my car. I hooked up ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Miami, FL
    Age
    36
    Posts
    62

    Need help reading codes

    I have the SES(service engine soon) light and the SVS(service vehicle soon) light on in my car. I hooked up my predator to it to read the codes and it said:

    1. P0140 O2S Circuit Bank 1 Sensor 2 No Activity Detected

    2. P1133 H02S Insufficient Switching Bank 1 Sensor 1

    3. P1626 Anti-Theft

    What should i do to fix these codes. Do i need new 02 sensors? Thanks. Any help is appreciated.

    Danny

  2. #2
    Member ultra_badass's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Corpus Christi
    Posts
    257

    navy blue matallic
    2000 WS6 trans am M6

    well i have the same problem with the o2 sensor on my other car and ill just turn it off and it might stay off for 1-12 months or it will come on then go off for a while im not too worried about it but about the anti-theft thingi couldnt tell ya on that one b.c i havent dealt with it but good luck too ya

    thomas

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Miami, FL
    Age
    36
    Posts
    62
    yeah every time those lights come on in my car i just hook up my predator and reset the codes. but now recently i had a code that read anti-theft. i have no idea what that code means. Should i just keep reseting my codes whenever the lights come on or should i try to get them fixed. Thanks.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    2,725
    Look up the codes/diagnostics at www.gearchatter.com for your year. With LT's and no cats don't worry about P0140 - are you running 02 sims or have the rear 02s deleted with your tune? If you have the newer version Predator just turn it off permanently.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Miami, FL
    Age
    36
    Posts
    62
    how do i know if i have the newer version of the predator or not.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Miami, FL
    Age
    36
    Posts
    62
    so if i delete my rear 02 sensors permanently that should get rid of my problems?

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    2,725
    Plug the Predator into the car - the screen will tell you what version it is. If its V1.03 like mine (or earlier) it won't delete any codes permanently. You'll have to find the problem with the precat sensor (1133) or replace it - PCM needs that one. If you're running rear 02 sims check the wiring or try swapping them side to side and see if the code moves to the other bank - if it does it's gone bad.

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Miami, FL
    Age
    36
    Posts
    62
    ok im gonna check that now. so basically its probably my 02 sensors gone bad. if i replace them that should fix the problem then right. thanks for the help man. i appreciate it

  9. #9
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,468

    98 Formula
    06 duramax

    like has been said #1 is a rear sensor so unless you're running cats just turn that code off. #2 is a common code with headers. If you replace the front sensors get bosch 13111's. I've read where people have had good luck with those sensors. #3 I don't know anything about that one. I would reset it and see if it comes back before worrying about it.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 7
    Last Post: 03-23-2007, 09:29 PM
  2. Need HELP reading codes
    By ram air ws6 in forum General Help
    Replies: 8
    Last Post: 02-12-2007, 06:32 AM
  3. New and I need some help with SES codes.
    By mczerwonka in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 01-28-2007, 07:46 AM
  4. after header install, throwing a few codes...need help
    By groundpoundinlt1 in forum General Help
    Replies: 6
    Last Post: 11-10-2006, 11:09 PM
  5. SES codes
    By transam98 in forum Computer & Tuning
    Replies: 2
    Last Post: 01-09-2006, 09:23 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •