Results 1 to 9 of 9

Need HELP reading codes

This is a discussion on Need HELP reading codes within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; I have a 2002 WS6 with a procharger and some mods. My service vehicle light and my service engine soon ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Miami, FL
    Age
    36
    Posts
    62

    Need HELP reading codes

    I have a 2002 WS6 with a procharger and some mods. My service vehicle light and my service engine soon light are on. I hooked up my predater to read the codes and this is what it gave me.

    1. PO135 O2S Heater Circuit
    Bank 1-Sensor 1 Malfunction

    2. PO140 O2S Circuit
    Bank 1-Sensor 2 No activity detected

    3. P1133 HO2S Insufficient Switching
    Bank 1-Sensor 1

    What should i do to fix the problem. Should i have someone delete these codes or is there something i can buy to replace that would fix my problem. Thanks

  2. #2
    Senior Member Orcus79's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Canada
    Age
    37
    Posts
    1,346

    black
    2002 WS6

    Sounds like both O2 sensors are shot on the drivers side.

  3. #3
    ORNGP33L 1BADDLS1's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Long Island, NY
    Age
    31
    Posts
    415

    Hugger Orange
    1999 Camaro Z-28

    Quote Originally Posted by Orcus79 View Post
    Sounds like both O2 sensors are shot on the drivers side.
    +2

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Miami, FL
    Age
    36
    Posts
    62
    So should i buy new O2 sensors or should i have someone delete the codes. What's the best possible solution to fix my car and get rid of those annoying lights on the dash. Thanks

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    2,725
    Did you clear the codes w/predator and they came back? Not familiar with the procharger setup - but don't think you want to just turn off/permanently delete any precat sensor codes.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Miami, FL
    Age
    36
    Posts
    62
    yeah i cleared the codes with the predator and they came back. I was told that one of my mil eliminators was burned out and should replace it. Not really sure what a mil eliminator is though. These codes actually have nothing to do with the procharger.

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    2,725
    Mil eliminator sounds like a rear 02 simulator for the cat - which would correspond to you getting the bank 1 sensor 2 code (rear passenger side). What version Predator do you have? The newer versions can turn off rear 02 codes permanently. If you're sure it has nothing to do with the procharger, wiring OK, etc. I'd replace the drivers side precat 02 sensor. The rear 02 code shouldn't affect performance, just a nuisance.

  8. #8
    Ricekiller z28punk's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Maple Grove, MN
    Age
    28
    Posts
    509

    Pewter
    2002 Camaro Z28

    mil is just the light on the dash that tells u something is wrong.

  9. #9
    We'll be back... GatorSS's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    THE SWAMP
    Posts
    1,446

    Light Pewter Metallic
    2000 Camaro SS M6

    Have you pulled the O2 sensors to see what they look like? Perhaps they're just "gunked" up a bit. If so, you could clean them with a propane torch and re-install. I'd try that first before buying new sensors.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •