Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 23

Need help with dead spot

This is a discussion on Need help with dead spot within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; Just bought an 00 ss. 6speed, it has a dead spot and stumbles from 2200 up and doesn't run like ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    lexington,va
    Posts
    5

    blue
    2000 chevy camaro ss

    Need help with dead spot

    Just bought an 00 ss. 6speed, it has a dead spot and stumbles from 2200 up and doesn't run like it should. The SES light came on and said it was rear oxyen sensors so I jutted them and still no change. Also replaced all 4 oxy sensors and air filter. Im lost as to what makes it stumble and run like crap from 2200 up. Also I replaced fuel filter. Anyone know of common problems?

  2. #2
    Senior Member MrMasterCraft's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    NOVA
    Posts
    1,266

    2002 C5 - M6 - Blue
    2000 Z28 - A4 - Pewter

    I take it, it does this in any and all gears. Does it do it while only in gear and under load? Have you tried it taking it up to say 4k in 1st gear and letting it slow itself back down? How does it react?

  3. #3
    James Bond Spikito's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Texas
    Age
    30
    Posts
    4,546

    2001 3.8 Black - sold
    2000 SS Black M6

    check plugs?

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    lexington,va
    Posts
    5

    blue
    2000 chevy camaro ss

    It does it in any gear, its complety controlled by the rpm. It does it sitting still in neutral. I checked the plugs but all looked good.

  5. #5
    That guy thearborbarber's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    SoDak
    Posts
    892

    White over Red
    1991 Suburban

    Get some MAF cleaner from a parts store and give you a MAF a good cleaning.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    lexington,va
    Posts
    5

    blue
    2000 chevy camaro ss

    I also tried the maf cleaner but I forgot to mention it.

  7. #7
    Senior Member Too Fast's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Indianapolis
    Age
    54
    Posts
    5,170

    Black
    2000 WS6 6spd Hooker LT

    Try cleaning your MAF. People here have done this to fix just what you're describing. Autoparts stores sell specific Mass Air Flow spray, just be careful to not touch the wires, they can break. Could be a fuel pump going bad also.

  8. #8
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    Also try fuel system cleaner. I have used Seafoam and I am happy.

  9. #9
    Just me Y2KPewterSS's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Broken Arrow, OK
    Age
    42
    Posts
    23,353

    Pewter metallic
    2000 Camaro SS

    Possibly 02 sensors(fronts) or you need new plugs/wires, since you say you have already cleaned the MAF, changed fuel filter, and air filter.

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    lexington,va
    Posts
    5

    blue
    2000 chevy camaro ss

    When I did 02 sensors I did all four. Thats why this things confusing me, I figure if it were plugs or wires it'd do it off idle also

  11. #11
    Senior Member MrMasterCraft's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    NOVA
    Posts
    1,266

    2002 C5 - M6 - Blue
    2000 Z28 - A4 - Pewter

    Sell it to me and I'll deal with the headaches

  12. #12
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,520

    98 Formula
    06 duramax

    sounds like you've done all the initial things.....I'd look at plugs/wires and injectors next. know anyone with a scan tool that you could borrow to see what cylinders are missing? That would help you immensely.

  13. #13
    Veteran Hi-Po's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Florida
    Posts
    10,461

    Black
    1999 TA WS.6

    Sounds like plugs to me. Change them, NGK TR55's are pretty cheap. While your there, its worth it to replace the wires. I run MSD's and have no complaint. Having a GOOD scanner would help alot, but change those plugs/wires and see where your standing.
    370 CI - Twin 6766 Turbo - Jakes stage 5 4L80E - MWC 9" - Holley Dominator

    Build in progress...

  14. #14
    Member crossbredfoxbody's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    First In Flight
    Age
    35
    Posts
    160

    white
    83 mustang coupe

    Have you checked your tps reading at wot, partial and closed
    Last edited by crossbredfoxbody; 01-10-2010 at 03:44 PM.

  15. #15
    Veteran Hi-Po's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Florida
    Posts
    10,461

    Black
    1999 TA WS.6

    Quote Originally Posted by crossbredfoxbody View Post
    Have you checked your tps reading at wot, partial and closed
    Doubt it If he didn't mention having a scanner in the first post, I doubt it.

    OP, finding a good scanner (buddies maybe?) will help a ton, if the plugs and wires don't solve it. Whats your fuel PSI? Hook up a mechanical gauge to the test rail (drivers side) and check at idle, off idle, and WOT. It should be 58 PSI at idle, and drop slightly at WOT.

  16. #16
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    lexington,va
    Posts
    5

    blue
    2000 chevy camaro ss

    I checked the tps, anyone know where I can get a gauge to check psi with.

  17. #17
    Member crossbredfoxbody's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    First In Flight
    Age
    35
    Posts
    160

    white
    83 mustang coupe

    Cornwell for like 50 bucks or loner tools at advance,autozone,oreillys

  18. #18
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,520

    98 Formula
    06 duramax

    I bought one at advanced auto or autozone ( forget which one) for ~$20

  19. #19
    We'll be back... GatorSS's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    THE SWAMP
    Posts
    1,446

    Light Pewter Metallic
    2000 Camaro SS M6

    Or you might have a weak coil or two. How many miles are on it?

  20. #20
    Senior Member Too Fast's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Indianapolis
    Age
    54
    Posts
    5,170

    Black
    2000 WS6 6spd Hooker LT

    ^^^Could be, but that will usually set a misfire code, and he hasn't reported any of those yet. Need to rule out fuel pressure next....

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: dead spot in steering
    By Pony_Eater in forum Suspension and Handling
    Replies: 13
    Last Post: 04-08-2009, 02:24 PM
  2. Hmm... well I think this is the spot for this...
    By B34M3R in forum Multimedia Section
    Replies: 0
    Last Post: 11-08-2008, 09:42 PM
  3. Dead spot or miss. help
    By onebadassws6 in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 05-03-2007, 07:25 PM
  4. Dead spot or miss help
    By onebadassws6 in forum General Help
    Replies: 0
    Last Post: 05-02-2007, 12:21 PM
  5. Dead Spot from Air/Fuel mixture? Need Help Please
    By 99m6t/a in forum External Engine
    Replies: 1
    Last Post: 05-22-2006, 10:01 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •