Results 1 to 13 of 13

need help with a/c

This is a discussion on need help with a/c within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; Whenever I turn on the a/c no matter which selection it is it will only blow a/c through the floor ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    tx
    Posts
    42

    need help with a/c

    Whenever I turn on the a/c no matter which selection it is it will only blow a/c through the floor vents and the dashboard. Anyone know whats wrong?

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    2,725
    Look for a loose/disconnected vacuum line behind the intake first - think that's the default setting.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    tx
    Posts
    42
    Can you describe exactly which lines they might be? Thanks

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    2,725
    Here's another possibility www.ls1.com/forums/showthread.php?t=22275 If that's not it follow the vacuum lines that connect to the valve.

  5. #5
    JOSEY FUCKING WALES! Frankthetank's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    College Station TX
    Age
    31
    Posts
    1,873

    Black
    2000 &2002 Z28

    yea its a line on the back of the intake manifold....the air is all vacuum controlled. I had the same problem....it might have come disconnected or if u have done any mods to it lately....it may have been just not put back on after manifold was takin off

    TSP Rumbler, LT's, TSP Tqr2, PRC 921 Springs, Comp Lifters, Chromoly 7.4" Pushrods, Titanium Retainers/Seats/Seals, ARP head bolts, BMR full Rear suspension

    "I could break a bowling ball with a plastic hammer in a sandbox"

  6. #6
    2002 Formula Firehawk 96z28's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    San Diego CA
    Age
    34
    Posts
    1,321

    Black
    2002 Formula Firehawk

    I had this happen on my old 96z28 and yes there was a vacuum leak. The vacuum line runs on the passanger side of the engine compartment. I know that a guy by the name shoebox had a site that showed how to find it and fix it.
    Victor
    2000 z28 A4
    2002 Formula Firehawk M6

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    tx
    Posts
    42
    Do you have a link to that site? I haven't had time to take a look at it yet.

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    2,725
    Shoebox's site is http://shbox.com LT1's are probably a little different though.

  9. #9
    Member SSpdDmon's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Farmington, MI
    Age
    36
    Posts
    332

    SOM
    '01 Camaro SS

    If you reach behind the intake from the passenger side, there is a little black hose about the diameter of a drinking straw. It slides onto a connector hooked to the back of the intake. You really can't see it...you'll have to feel around. Just watch out for the sharp S.O.B.s underneath the cowl.


    (Assuming you have an LS1)

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    tx
    Posts
    42
    Yes I have an LS1. Ok I was feeling around and looking at my old intake to familiarize what I was feeling.Ok looking at my original LS1 intake there should be three things hooked up to it, looks like the map sensor and below that one line that goes to the passenger side which looks like the size of a sraw and one going to the driver side which looks to be thicker. Well where there is suppose to be something hooked up going to the pasenger side there was no line hooked up. So I'm assuming thats the problem. Where would the other end of this straw like hose be hooked up to?

  11. #11
    Member SSpdDmon's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Farmington, MI
    Age
    36
    Posts
    332

    SOM
    '01 Camaro SS

    Your HVAC system. If I remember correctly, it feeds from somewhere behind the PCM. If you can't see it from up top, get a flashlight and slide on under that bitch. Sux, but at least you know the problem now.

  12. #12
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    tx
    Posts
    42
    i finally fixed it. I found the little hose from the hvac system which was sticking out from a bunch of wires covered in that black plastic. It was a bitch getting my hand all the way back there and plugging it in. I had to sit on top of the lid to reach back there. The little hose is a bit thinner than a straw I would say. But thank you all for helping me out, now I can drive my car during the day without being soaked in sweat.

  13. #13
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    2,725
    Cool, glad you found it.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •