Results 1 to 14 of 14

Need help asap!!!

This is a discussion on Need help asap!!! within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; Just got done putting the motor back in the 02 ws6. Auto car. I installed a new flexplate, filter and ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2016
    Location
    Roseville, ca
    Posts
    36

    Need help asap!!!

    Just got done putting the motor back in the 02 ws6. Auto car. I installed a new flexplate, filter and a whole bunch of other stuff. Got everything running, fluids filled and checked, shifted in drive......and BAM!!! I don't move.....I see the shifter switching the gears on the tranny, but nothing is moving. All gears are the same. Any thoughts?


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2016
    Location
    Roseville, ca
    Posts
    36
    One bump


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  3. #3
    Blown, Stroked, & Sprayed

    Ed Blown Vert's Avatar
    Join Date
    Aug 1999
    Location
    San Diego, Ca
    Posts
    50,746

    Black
    383 Procharged & N20 Vert

    Dumb question, but you did bolt the stall converter back up to the flex plate?
    Black 1999 Blown Convertible A4
    Forged 383, ATI D-1SC
    NX MAF Kit | 222/226 .585 115
    AS Stage II 6.0L FI Heads
    Moser 9" | 3.70 | Wavetrac | 35 Spline | Vigilante 3600
    548.0 RWHP - 563.8 RWTQ - 10# - D1

    666.0 RWHP - 734.2 RWTQ - 125 Shot - P1

    Black 2009 Escalade Hybrid 4WD
    Black 2008 GMC Yukon Hybrid 4WD (Totaled)

    Black 2013 Chevy Volt (Gone)

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2016
    Location
    Roseville, ca
    Posts
    36
    Haha
    Not a dumb question. But yes. I did.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  5. #5
    Blown, Stroked, & Sprayed

    Ed Blown Vert's Avatar
    Join Date
    Aug 1999
    Location
    San Diego, Ca
    Posts
    50,746

    Black
    383 Procharged & N20 Vert

    Shifter linkage connected?

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2016
    Location
    Roseville, ca
    Posts
    36
    Yep. New shifter cable, even checks to make sure it was going into gear.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  7. #7
    Blown, Stroked, & Sprayed

    Ed Blown Vert's Avatar
    Join Date
    Aug 1999
    Location
    San Diego, Ca
    Posts
    50,746

    Black
    383 Procharged & N20 Vert

    Tranny lines connected back to the cooler on the radiator?

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2016
    Location
    Roseville, ca
    Posts
    36
    Yep. Everything has been hooked up to spec.
    I think the trans pump is bad. I'm going to pick up a rebuilt trans with a 2500 stall this afternoon and sell my existing trans to someone that can rebuild them. The car has been down way too long.



    Sent from my iPhone using Tapatalk

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2016
    Location
    Roseville, ca
    Posts
    36
    Is there a way to test the pump to see if it's working? I know my way around the motor, but the transmission is a foreign language to me.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  10. #10
    Blown, Stroked, & Sprayed

    Ed Blown Vert's Avatar
    Join Date
    Aug 1999
    Location
    San Diego, Ca
    Posts
    50,746

    Black
    383 Procharged & N20 Vert

    Hmmm....if it was working before. Weird that it would suddenly stop.
    I guess you can pull the tranny lines from the radiator and see if fluid comes out.
    Tranny fluid is full when running?

  11. #11
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2016
    Location
    Roseville, ca
    Posts
    36
    Yea. It's full. I'll pull the lines and see if fluid comes out. Should I do it while it's at idle?


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  12. #12
    Blown, Stroked, & Sprayed

    Ed Blown Vert's Avatar
    Join Date
    Aug 1999
    Location
    San Diego, Ca
    Posts
    50,746

    Black
    383 Procharged & N20 Vert

    Yes at idle. So the pump will be working.

  13. #13
    Super Moderator
    pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mansfield, PA
    Posts
    21,567

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    What Ed said -- I question if the converter was fully seated? Did the transmission mate up to the engine easily, or did you have to draw it together with the bolts?

  14. #14
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2016
    Location
    Roseville, ca
    Posts
    36
    I don't really remember. If I was having issues with it, then I think it would stand out. At this point, I've already got a rebuilt trans and a new stall. So I'm just gonna pull it and seek it as a core.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Ok....need help asap!
    By SajoR in forum General Help
    Replies: 29
    Last Post: 07-22-2010, 06:44 PM
  2. Wanted: asap
    By erikjm6 in forum Parts Wanted / Trade
    Replies: 3
    Last Post: 06-25-2010, 07:06 AM
  3. BCM Help ASAP
    By grandkodiak in forum Almost Anything Goes
    Replies: 1
    Last Post: 02-06-2007, 11:26 AM
  4. Need Help Asap
    By 99TA04 in forum Texas Members
    Replies: 6
    Last Post: 01-21-2007, 10:49 AM
  5. Need Help Asap
    By 99TA04 in forum General Help
    Replies: 11
    Last Post: 10-09-2006, 07:13 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •