Results 1 to 7 of 7

need help

This is a discussion on need help within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; So i got the car to crank it was the vats system and now it want to crank haha happy ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Va
    Posts
    68

    Black
    94 Z28

    need help

    So i got the car to crank it was the vats system and now it want to crank haha happy for a bit now the car has new headers but dont have the check valve or pipe coyld it be possible that woyld be the reason y it wont start and i hear pops?

  2. #2
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    This almost sounds like my car back when my intake bellows came off my throttlebody. Car stumbled, then eventually stalled. Whenever I went to fire the car up, it would hiccup and backfire then stall. Check the connections between the airbox/mass airflow sensor and throttlebody. If you have any rips in the intake track, this could be the culprit...or part of it anyway.

  3. #3
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    ANOTHER THING:

    Since yours is an LT-1, have you done a tune up at all? You could have crossed wires somewhere between the OptiSpark and the plugs...if the Opti isn't already toast.

  4. #4
    Super Moderator
    pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mansfield, PA
    Posts
    21,576

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    OP: Do your headers have the stand pipe mounts for the secondary air system?

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Va
    Posts
    68

    Black
    94 Z28

    Yeah i tuned it up but ill have a look tomorrow but im sure the spark wires r fine but ill double check just in case and do u think the air injection pipe has anything to do with this since there is a hole on the header where the air pipe connects too

  6. #6
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,520

    98 Formula
    06 duramax

    you have to seal those holes up....they'll give your front O2's fits. That being said I'm not sure if that'll keep the car from starting because the front O2's aren't being used until the car goes to closed loop. I agree with what Jeff was saying....check for a massive vacuum leak ( or leak post MAF) and your plug wire orientation first. How many miles on the opti and has the water pump leaked on it?

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Va
    Posts
    68

    Black
    94 Z28

    Yeah they have a secondary air pipe i guess i will order those today and get plug it with the air injection pipe and the check valve

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •