Results 1 to 6 of 6

My 02 ss Camaro idling ruff and feels like turning off

This is a discussion on My 02 ss Camaro idling ruff and feels like turning off within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; Any advice would help.. My camaro is a A4 with 95k miles.. Has Slp lid, no cats, kooks long tube ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    San Jose, CA
    Posts
    5

    Red
    2002 SS Camaro Convt

    Unhappy My 02 ss Camaro idling ruff and feels like turning off

    Any advice would help.. My camaro is a A4 with 95k miles.. Has Slp lid, no cats, kooks long tube headers, 3" exhaust, not cammed... I just changed new sparkplugs (AC delco irridium), MSD Wires, front 02 censors,Maf censor and still idles rough.. There's a sound coming from the engine bay thats sounds like a lifter or lil knock.. Car runs good on the freeway, has heat...

  2. #2
    None Shall Pass Knight's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    East of Cleveland, Ohio
    Posts
    3,828

    Black
    99 WS.6 - Modified

    What MAF did you install? GM or aftermarket?

    And how did you replace the front O2s? Did you splice the wires or get the full length wire harnesses?

    You might also check to ensure the spark plug wires are firmly connected at the plugs and coils, and the coil plug connector is attached.

  3. #3
    Former Mopar Man 2002ssslp's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Branchville, NJ
    Posts
    3,111

    Silver & Blue
    02 Camaro SS, 04 GTO

    The sound from the engine bay is normal in most cases, just LS1 piston slap. Otherwise I would look into the MAF and O2. Never splice wiring to a sensor and aftermarket MAF meters are not the way to go. The stock Delphi unit is good to 500 hp and it is what the factory intended for that car. Did you change the tune in the computer ?

  4. #4
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    I agree with the posters above. Also with re-checking your wires. Some could be loose. Are you getting any codes?

  5. #5
    Member DaddySS's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Bergen Co. NJ
    Posts
    590

    Black
    2000 Camaro SS Conv.

    I assume it was idling rough and that's why you replaced all the parts or was idling rough before?

  6. #6
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    No cats, eh? Has the car been tuned?


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: 2000 Camaro Won't Align After Turning Left
    By jasonduaine in forum Suspension and Handling
    Replies: 4
    Last Post: 04-23-2016, 03:25 PM
  2. Help: A4 camaro turning off problem!?!?
    By 01SsRacing in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 09-20-2011, 08:59 AM
  3. replaced plugs and wires camaro feels sluggish??
    By PAT-LS101 in forum General Help
    Replies: 6
    Last Post: 03-02-2009, 09:27 AM
  4. Cause It feels so empty without me!
    By SLIM_DURST in forum Political / Debate Forum
    Replies: 14
    Last Post: 09-26-2008, 07:11 AM
  5. My Camaro idling
    By Kamauxx in forum Camaro / SS
    Replies: 4
    Last Post: 10-05-2007, 06:46 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •