Results 1 to 6 of 6

Many problems all at once please help guys

This is a discussion on Many problems all at once please help guys within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; I have a 2000 ls1 camed heads the works. anyways my check engine light has allways been on and when ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    virginia
    Posts
    2

    pewter
    2000 Transam ws6

    Many problems all at once please help guys

    I have a 2000 ls1 camed heads the works. anyways my check engine light has allways been on and when it finally went away the car started falling on its ass around 5000. Ran perfect before 10.90s. I have a pretty new fuel pump in walbro 255. and i checked the grounds, i can basically disconnect all the sencers map, fuel return sencer and nothing happens and i am not running mass air flow its tuned with speed density tune. I am making anywhere between 20 to 55 psi of fuel pressure very inconsitentent, and its backfireing thru the intake and missing through out driving range. also alternator is not charging. any one know what would effect all this? The car will barly beat a minivan now. no knocks or troble codes.

  2. #2
    Member c5z28's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Bay Area
    Posts
    8,120

    On your ass flashing
    my highbeams

    O2 sensors can be bad. If it is showing the ses get the codes read by someone or by a gm dealer if you have to that will take the guess work out of it.

  3. #3
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    Quote Originally Posted by c5z28 View Post
    O2 sensors can be bad. If it is showing the ses get the codes read by someone or by a gm dealer if you have to that will take the guess work out of it.
    I agree. Car is basically coughing.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    virginia
    Posts
    2

    pewter
    2000 Transam ws6

    Thanks

    Thanks for the advice i actually tried that lol. but yesterday i messed with it. I think i have 2 problems a weak alternator and a pump that is failing. that seems like it would throw everything off with low fuel pressure and specally not charging the battery up. This is the second pump ive used that was a walbro 255. Ive had nothing but problems with them. any recomendations on a good fuel pump?

  5. #5
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,520

    98 Formula
    06 duramax

    sounds like your pump to me....sounds like you're running out of fuel. You want 58psi on that pump....20 is too low. I run the racetronix kit and have been happy with it.

  6. #6
    Member DaddySS's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Bergen Co. NJ
    Posts
    590

    Black
    2000 Camaro SS Conv.

    Get you voltage fixed first - be sure the fully check the cables for any corrosion or deterioration.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: Big problems!! Plz help!!
    By 10erg01 in forum Firebird / WS6
    Replies: 18
    Last Post: 01-07-2011, 04:44 AM
  2. LS1 Guys are on Defense Mustang Guys on Offense
    By Sarge in forum Almost Anything Goes
    Replies: 36
    Last Post: 06-06-2008, 09:09 AM
  3. At what miles do you guys start gettin problems?
    By GottaHaveLS1 in forum General Help
    Replies: 27
    Last Post: 04-30-2007, 10:33 PM
  4. Site problems or my problems?
    By oneBADDz in forum Request and Feedback
    Replies: 2
    Last Post: 04-03-2006, 07:26 PM
  5. Young Guys Step In (Old Guys Can Too)
    By Mr. CarelessAndImprudent in forum Almost Anything Goes
    Replies: 16
    Last Post: 02-28-2006, 05:33 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •