Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 26

MAF messing up??

This is a discussion on MAF messing up?? within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; So the last month or so I've been having this problem where whenever I'm driving under light-mid acceleration as soon ...

  1. #1
    Senior Member M-Ten's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    St. Pete, Florida
    Age
    27
    Posts
    2,210

    Silver+Black/Black+Silver
    1999 TA M6/03 GSXR 600

    MAF messing up??

    So the last month or so I've been having this problem where whenever I'm driving under light-mid acceleration as soon as my car hits 2k RPM it like.. slows down.

    Best way I can describe it is that it's like when you hit the rev limiter, and the car slows itself down almost like you're hitting the brakes.

    That's what it does almost every time I get to 1800 - 2k RPM and it does it until like 2500 RPM sometimes more or less.. never does it at WOT though.

    Also, whenever I'm accelerating fairly hard, about mid throttle, and let off the gas, the car will jerk really bad.

    When I was telling my friend about this, and he said it MIGHT be the MAF.. He said to unplug it, drive it around the block, and see if it still does it.

    So I decided to try it this morning, I unplugged it, and drove around the block and went through every shift like I normally would.. And the car drove flawlessly! I could NOT get it to stutter/jerk/or stop like it was doing before..

    So... my question is, do you guys think I need a new MAF?

    I know all the "the stock MAF is good up to 500 HP" and all that, but if I have to change it, should I just get the bigger one?

  2. #2
    Senior Member camarojunky74's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    corona ca
    Age
    31
    Posts
    2,258

    white, white and pewter
    Rip99SSA4,74Z28M4,02SSM6

    yeah just stay away from grannantelli, the best thing is to just get a stock zo6 maf, if possible, try cleaning your with cleaner first, k&n filter oil can contaminate the hot wire pretty easily distorting the signal to the pcm, good luck, this is a pretty common problem often resulting in dirty wires. but most of the time the pcm will set a code, but not always

  3. #3
    down with the lot lizards blackhawk01's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Pensacola
    Age
    28
    Posts
    1,565

    Red
    2001 Camaro SS A4

    yeah..its your MAF..when you unplug it the car is running on a speed density tune..working off of the MAP and the 02 sensors (some plz correct me if im wrong)

  4. #4
    Senior Member camarojunky74's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    corona ca
    Age
    31
    Posts
    2,258

    white, white and pewter
    Rip99SSA4,74Z28M4,02SSM6

    no your right, the pcm bypasses and keeps on going,

  5. #5
    down with the lot lizards blackhawk01's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Pensacola
    Age
    28
    Posts
    1,565

    Red
    2001 Camaro SS A4

    YUSSSS! (napolean dynamite voice)

  6. #6
    Senior Member M-Ten's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    St. Pete, Florida
    Age
    27
    Posts
    2,210

    Silver+Black/Black+Silver
    1999 TA M6/03 GSXR 600

    Ok I was HOPING that was it, and not something else.. It should be a pretty easy fix if I just have to change out the MAF.. except I have NO IDEA how I'm going to get it out of my SLP lid.. had to bang it in for like 45 mins, gonna be damn near impossible to get it out...

    But as far as cleaning it, what does that involve? I'm going to try to avoid taking it out if I can cuz that is gonna be extremely difficult.

  7. #7
    Senior Member camarojunky74's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    corona ca
    Age
    31
    Posts
    2,258

    white, white and pewter
    Rip99SSA4,74Z28M4,02SSM6

    Quote Originally Posted by blackhawk01 View Post
    YUSSSS! (napolean dynamite voice)

  8. #8
    down with the lot lizards blackhawk01's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Pensacola
    Age
    28
    Posts
    1,565

    Red
    2001 Camaro SS A4

    get a hairdryer and heat it up and soften the plastic...get is REALLY good and hot, it wont melt..after that you may need to get a flathead up under it and pry it a little bit..it will come out with a little work...ohh btw...heres a link to some CHEAP MAF's

    http://cgi.ebay.com/ebaymotors/3-5-L...mZ170119705975

  9. #9
    Senior Member M-Ten's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    St. Pete, Florida
    Age
    27
    Posts
    2,210

    Silver+Black/Black+Silver
    1999 TA M6/03 GSXR 600

    Ok, but how do I know it's the actualy MAF piece itself and not the sensor?

  10. #10
    Senior Member M-Ten's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    St. Pete, Florida
    Age
    27
    Posts
    2,210

    Silver+Black/Black+Silver
    1999 TA M6/03 GSXR 600

    By the sensor I mean the plug that goes into it, the thing that I unplugged .

  11. #11
    down with the lot lizards blackhawk01's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Pensacola
    Age
    28
    Posts
    1,565

    Red
    2001 Camaro SS A4

    hmm..i dont know how to tell...its all microelectronic shit...i would just find a way to buy a new one if it were me

  12. #12
    Senior Member M-Ten's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    St. Pete, Florida
    Age
    27
    Posts
    2,210

    Silver+Black/Black+Silver
    1999 TA M6/03 GSXR 600

    Ok, well I guess I'll start off with cleaning the MAF itself first.. What exactly am I cleaning though?

  13. #13
    down with the lot lizards blackhawk01's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Pensacola
    Age
    28
    Posts
    1,565

    Red
    2001 Camaro SS A4

    lol i have no idea man ive never cleaned one before

  14. #14
    Senior Member M-Ten's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    St. Pete, Florida
    Age
    27
    Posts
    2,210

    Silver+Black/Black+Silver
    1999 TA M6/03 GSXR 600

    Hmm.. lol ok I guess I'll just have to figure it out when I get under there.. thx for the help

  15. #15
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    TN
    Posts
    1,266

    Silver
    2013 Infiniti G37

    crc makes a maf cleaner that they sell at autozone. You could try that.Its just a spray.

  16. #16
    Senior Member camarojunky74's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    corona ca
    Age
    31
    Posts
    2,258

    white, white and pewter
    Rip99SSA4,74Z28M4,02SSM6

    yeah all you do is remove your intake and lid, and spray the little wires, you will know what i mean, just concentrate the spray on them, carb cleaner or brake cleaner or if you wanna get fancy the maf cleaner but its all the same shit

  17. #17
    Senior Member M-Ten's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    St. Pete, Florida
    Age
    27
    Posts
    2,210

    Silver+Black/Black+Silver
    1999 TA M6/03 GSXR 600

    Alright, yeah I'm sure I'll know what you mean when I actually go look at it...

    Tricky part is gonna be trying to get the MAF out of the lid now

  18. #18
    Grand Imperial Wizard Sarge's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Texas Department of Corrections
    Posts
    18,129
    Retired Outlaw Sum Bitch

    Just get the CRC MAF Cleaner at NAPA or AutoZone......if that doesnt work then a new MAF from NAPA isnt a big deal nor expensive....

  19. #19
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    TN
    Posts
    1,266

    Silver
    2013 Infiniti G37

    Quote Originally Posted by camarojunky74 View Post
    yeah all you do is remove your intake and lid, and spray the little wires, you will know what i mean, just concentrate the spray on them, carb cleaner or brake cleaner or if you wanna get fancy the maf cleaner but its all the same shit
    Ive read that carb cleaner or brake cleaner will screw the electronics but dont know for sure .I would stick with the proper spray.

  20. #20
    Senior Member M-Ten's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    St. Pete, Florida
    Age
    27
    Posts
    2,210

    Silver+Black/Black+Silver
    1999 TA M6/03 GSXR 600

    Alright I guess I'll go ahead and pick up some maf cleaner then... I hope this fixes it and I won't have to buy a new one...

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Messing around in Photoshop
    By Mike's TA in forum Firebird / WS6
    Replies: 9
    Last Post: 07-13-2009, 12:11 PM
  2. Guy in 350z messing with my wife
    By 02silverz28 in forum Kill Stories
    Replies: 16
    Last Post: 05-17-2008, 07:39 AM
  3. Internet explorer messing up...help
    By Firebird Phoenix in forum Almost Anything Goes
    Replies: 8
    Last Post: 02-29-2008, 01:32 PM
  4. 99 Transformula Messing With 427 02 Trans Am
    By fastfirebird2002 in forum Kill Stories
    Replies: 4
    Last Post: 12-22-2007, 07:59 AM
  5. Getting tired messing with a Scammer....what to do?
    By FSANE in forum Almost Anything Goes
    Replies: 30
    Last Post: 10-25-2007, 07:44 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •