Results 1 to 8 of 8

ls1 problems

This is a discussion on ls1 problems within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; I have an 02 z28. Its running like crap before it gets up to temp, it will barely go. its ...

  1. #1
    Junior Member ls1_02's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Texas
    Posts
    85

    RED
    94' Z28

    Angry ls1 problems

    I have an 02 z28. Its running like crap before it gets up to temp, it will barely go. its missing real bad. I gutted the cats thats all did before it started running bad. I have ls1 edit but no license yet. will this fix my problem? any other ideas.

  2. #2
    Life in the Fast lane sunsetorangess's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Bragg NC
    Posts
    2,835

    Met. Sunset Orange
    01 SS

    Ls1 Edit wont do you any good unless you know how to use it. Do you have any mods? How did you gut the cats? Gutting your cats shouldnt cause an issue. How do you know its missing? Are you throwing any codes? you said the problem started after you gutted the cat? Did you mess with your front two 02 sensors?
    J
    2001 SS, Its not the car its the Driver that matters....

  3. #3
    Grand Imperial Wizard Sarge's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Texas Department of Corrections
    Posts
    18,123
    Retired Outlaw Sum Bitch

    Sounds like a 02 sensor went south and it is either flooding it or it is lean as shit.....

  4. #4
    Junior Member ls1_02's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Texas
    Posts
    85

    RED
    94' Z28

    had a code random misfire. I replaced the air temp sensor, it was running much better, then I gutted the cats now its running alot worse, very rich. To gut the cats i took them off and completely hollowed them. I didn't touch the front o2 sensors.

  5. #5
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,468

    98 Formula
    06 duramax

    you say "before it gets up to temp". Does that mean that once it gets up to temp it runs better? The front O2's aren't used the first few minutes after a start up. I see you have edit but no license. You can go to carputing.com and download the beta logger for edit and give that a try. I'm 99.9% positive you don't need the license to read or log a car, just to flash. I never used that logger but it's supposed to at least function. Log misfires, Engine Coolant Temp, B1S1 and B2S1 O2's, long term fuel trims, and MAF airflow at a minimum. I'm sure there's something else I should tell you to log but I can't think of anything right now. I'd be interested to see what your ECT is doing and your fuel trims. Log that stuff along with anything else you can think of then export it as a .csv file and either post it here or email it to me. ibzrg6@aol.com

  6. #6
    Junior Member ls1_02's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Texas
    Posts
    85

    RED
    94' Z28

    not a lot better but a little better at temp. I used the ls1 edit to read my pcm and it did download a flash file is that what you want to look at? it shows all the settings of my pcm.

  7. #7
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,468

    98 Formula
    06 duramax

    no, at carputing's website you can download their data logger (beta scanner). It's been in beta form for about 2 years now. Download that and get a scan of the vehicle while it's running. The instructions should be at the website.

  8. #8
    Junior Member ls1_02's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Texas
    Posts
    85

    RED
    94' Z28

    I'll do that. thanks

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 06-04-2007, 07:33 PM
  2. Is the 2001 model LS1 transam a good year?
    By TA01 in forum Internal Engine
    Replies: 11
    Last Post: 06-11-2006, 02:13 PM
  3. LS1 differences through the years
    By third_shift|studios in forum Firebird / WS6
    Replies: 18
    Last Post: 01-29-2006, 12:55 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •