Results 1 to 2 of 2

LS1 performance issues in Jeep

This is a discussion on LS1 performance issues in Jeep within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; Hi everyone, I'm new to the site and new to LS1's. I have a 1988 Jeep Wrangler with a factory ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    May 2010
    Fremont, NE
    1988 Wrangler

    LS1 performance issues in Jeep

    Hi everyone, I'm new to the site and new to LS1's. I have a 1988 Jeep Wrangler with a factory 2000 Trans Am LS1 and 4L60E in it. It was a monster when I bought it, but I kept having problems with the speed sensor, and the wiring going to the transmission. When these issues happened it was permanently stuck in 1st gear. I figure the easy permanent fix is I put a Transgo HD3 full manual valve body in it as it had such great reviews with a B&M megashifter since I thought that would be fun slamming gears anyways and they look cool. Well, now my brakes are incredibly weak and the power is absolutely terrible. I called up Transgo and they mentioned my computer is going into reduced power/safe mode due to not seeing the transmission anymore. This is also causing a loss of vacuum which is why the brakes suck. So, I buy a custom tuned computer with a manual transmission base line, no smog pump, no AC, Cat delete, and rear O2 sensor delete. The engine runs much smoother, brakes are still pretty bad and the power still sucks. I'm out of ideas other than returning the computer to the stock one, getting a new wiring harness, and taking the manual valve body out. I was hoping not to spend that much as I already have too much invested. Do any of you have any opinions or advice? Thanks!

  2. #2
    Moderator Cutlass's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Madison, WI

    1999 Formula WS6 M6-sold
    2001 Silverado Z71

    thats a weird problem. I'd probablly just put it back to stock

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Chevy Performance Tech Questions - Performance Q&A
    By Ed Blown Vert in forum Camaro / SS
    Replies: 0
    Last Post: 07-24-2008, 07:40 PM
  2. Replies: 0
    Last Post: 02-17-2008, 08:39 PM
  3. Replies: 0
    Last Post: 09-29-2007, 06:50 AM
  4. LS1 Jeep
    By flatfender51 in forum New Member Introductions
    Replies: 1
    Last Post: 02-07-2007, 07:28 AM
  5. Replies: 3
    Last Post: 03-08-2006, 11:56 AM


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts