Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 21 to 38 of 38

ls1 codes P0131 p0137 p0151 p0157 help please

This is a discussion on ls1 codes P0131 p0137 p0151 p0157 help please within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; oh sorry buddy did not see that... thanks! what kinda pump would you recomend?...

  1. #21
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Las Vegas
    Posts
    25

    White
    98 Trans am

    oh sorry buddy did not see that... thanks!

    what kinda pump would you recomend?

  2. #22
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    10,505

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/a little mods...

    Depends on your intentions?

    Do you plan of modding your car later or keeping it stock with basic bolt ons?

    Basic bolt on's - OEM, I'd stay away from the parts stores and go with gmpartsdirect or rock auto.

    Modding the hell out of her - Racetonix $210 (I'm not sure if I can post website, let me know if interested, I'll PM it to you)

    Me, I have plans on modding so I'm going to go to the Racetronix when mine goes.

  3. #23
    Senior Member JayTA98's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    3,351

    Mean Black
    1998 Trans Am

    couple of things. Check the fuel pressure 1st. You mention that the O2 are the universal type meaning that the have to be spliced in to the harness.

    If your Fuel pressure comes out good(58-60) then I would make sure that they installed the wiring of those sensors correctly. FYI and just my opinion don't buy anymore more universal sensors specially the O2. They might be cheaper but they are prone to more problems.

    if your fuel pressure is low change your fuel filter too it could be clogged.
    Last edited by JayTA98; 06-08-2011 at 05:22 PM.

  4. #24
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    10,505

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/a little mods...

    Agree with Jay, universals are more problems then the savings.

    If you do check the fuel pressure and it is low, change the filter 1st, it is the easiest and quickest thing to do, plus it is routine maintenance that most ppl neglect. It only takes about 20 mins to do.

    It may be the problem.

  5. #25
    Moderator Cutlass's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Madison, WI
    Posts
    6,996

    1999 Formula WS6 M6-sold
    2001 Silverado Z71

    Quote Originally Posted by JayTA98 View Post
    hey skinny i as the mod in the other section to merge your other thread with this one and move it to this section.
    merged per your request!

  6. #26
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Las vegas
    Posts
    44

    artic white
    1998

    alright so i tested my fuel pressure.. and its riding 60 at idle and it barley drops to red line...

    so i think the fuel pump and the regulator is fine?

  7. #27
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Las vegas
    Posts
    44

    artic white
    1998

    so any other ideas.?

  8. #28
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Las vegas
    Posts
    44

    artic white
    1998

    Ok ..
    I cleaned the mass air flow sensor
    I checked fuel pressure 60 psi all the time
    I ran injector cleanor threw it
    ..

    Only mod is borla exaust

    ..

    Anyone have any other ideas why all 4 o2 sensors would run the codes previously stated?
    Thank u for your help

  9. #29
    Senior Member JayTA98's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    3,351

    Mean Black
    1998 Trans Am

    Quote Originally Posted by Joseph_98 View Post
    Ok ..
    I cleaned the mass air flow sensor
    I checked fuel pressure 60 psi all the time
    I ran injector cleanor threw it
    ..

    Only mod is borla exaust

    ..

    Anyone have any other ideas why all 4 o2 sensors would run the codes previously stated?
    Thank u for your help
    are you sure the o2 sensors were wired correctly? other than unless the wires are pinched or melt. I keep looking and see what can i find.

  10. #30
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Las vegas
    Posts
    44

    artic white
    1998

    P0131, P0137, P0151, P0157 codes that are popping up

    alright i also just deleted the pcv in hopes it was just a bad vaccume leak but still stumbles and hesitates like a mother...so all i can think of is

    mass air flow messed up
    spark plug wires
    egr vac leak
    maybe a short in the o2 sensors wires
    o2 sensors

    any other things you think might be able to fix this would be very appreciated

  11. #31
    Senior Member JayTA98's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    3,351

    Mean Black
    1998 Trans Am

    Quote Originally Posted by Joseph_98 View Post
    P0131, P0137, P0151, P0157 codes that are popping up

    alright i also just deleted the pcv in hopes it was just a bad vaccume leak but still stumbles and hesitates like a mother...so all i can think of is

    mass air flow messed up
    spark plug wires
    egr vac leak
    maybe a short in the o2 sensors wires
    o2 sensors

    any other things you think might be able to fix this would be very appreciated
    you said you deleted the PCV. Did you plug the holes? do you hear any air leaks?

  12. #32
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Las vegas
    Posts
    44

    artic white
    1998

    i plugged all the holes and put on the breathers for the valve covers.... and i did have a vacume leak in that system but i dont think that is what the problem was.. because it still hesitates and still throws the code after hard driving..

  13. #33
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    10,505

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/a little mods...

    Joseph 98 list any mods that you might have.

    Aftermarket MAF?

  14. #34
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Las vegas
    Posts
    44

    artic white
    1998

    1998 trans am
    exhaust
    that is all lol

  15. #35
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Las vegas
    Posts
    44

    artic white
    1998

    could the trottle position sensor do make this happen?

  16. #36
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    10,505

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/a little mods...

    yes

  17. #37
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Las vegas
    Posts
    44

    artic white
    1998

    here is my code scanner.. maybe someone is seeing something im not lol
    [ame]http://www.youtube.com/watch?v=KIQD7QVHPVY[/ame]

  18. #38
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Las vegas
    Posts
    44

    artic white
    1998

    lol i have also searched from top to bottom looking for vacume leaks and found nothing

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. p0131, p0137, p0151, p0157
    By NE98LS1 in forum General Help
    Replies: 10
    Last Post: 06-07-2011, 09:15 PM
  2. P0131 and p0151 help
    By brp57 in forum General Help
    Replies: 6
    Last Post: 09-10-2010, 09:29 AM
  3. BBH02S22 Codes P0161 & P0157
    By rene817 in forum Computer & Tuning
    Replies: 2
    Last Post: 10-29-2009, 10:29 AM
  4. P0137 and p0157
    By Red99TA in forum Computer & Tuning
    Replies: 3
    Last Post: 01-30-2009, 05:57 PM
  5. P0131, P0137, P0151, and P0157
    By SuperStock in forum Computer & Tuning
    Replies: 17
    Last Post: 05-12-2008, 10:04 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •